19 / 04 / 2024

Zafer Çağlayan: Müteahhitlikte dünya ikincisiyiz!

Zafer Çağlayan: Müteahhitlikte dünya ikincisiyiz!

Müteahhitlik sektörünün dünyada Çin’den sonra ikinci olduğunu belirten Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk firmalarının geçen yıl 16.8 milyar dolar gelir elde ettiğini ifade etti...



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record’un (ENR) Top 250 listesinde toplam 55 Türk firmasının bulunduğunu, böylece Türk müteahhitlik sektörünün, birinci sırada yer alan Çin’den sonra ikinci sıradaki yerini koruduğunu belirtti. Çağlayan, yaptığı açıklamada, ENR dergisinin her yıl yayımladığı müteahhitlik firmalarının uluslararası pazarlarda 2012 yılı faaliyetlerine göre hazırlanan ENR Top 250 Listesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çağlayan, bu yıl ilk 100 firma arasında beş Türk firmasının, liste genelinde ise 38 Türk firmasının yer aldığını belirterek, bu rakamla Türk müteahhitlik firmalarının, listede toplam 55 firmayla birinci sırada yer alan Çin’den sonra ikinci sıradaki yerini koruduğunu ifade etti.


ENR Top 250 Listesi - 2013’te yer alan 38 Türk müteahhitlik firmasının uluslararası pazarlarda elde ettikleri gelirlerin 16.8 milyar dolar olduğunu vurgulayan Çağlayan, “Listede yer alan Türk müteahhitlerin gelirlerinin listedeki firmaların toplam gelirleri içerisindeki payı yüzde 3.3 olarak gerçekleşti. Müteahhitlik sektörümüzün bu başarısında Sayın Başbakanımızın bilhassa yoğun gayretleri ve destekleri söz konusudur. Müteahhitlik sektörümüzü göstermiş olduğu bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.


Diğer taraftan, listenin ilk 225’i arasında 34 Türk firmasının bulunduğuna işaret eden Çağlayan, şöyle devam etti: “Listenin ilk 225’inde yer alan Türk firmalarının gelirleri ise 2012 yılında açıklanan Top 225 listesinde yer alan Türk firmalarının 15.9 milyar dolarlık gelirlerinin yüzde 2.5 üstünde, 16.3 milyar dolar olarak gerçekleşti. ENR Top 250 listesinde yer alan müteahhitlik firmalarının toplam yurtdışı gelirleri 511 milyar dolar oldu.”


Taraf Gazetesi


Geri Dön