26 / 04 / 2024

Zaho Tüneli hizmete açıldı!

Zaho Tüneli hizmete açıldı!

Irak'ın Türkiye sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yakın Zaho ilçesi ile Duhok ilini birbirine bağlayan 3 bin 600 metre uzunluğundaki "Gali Zaho Tüneli" Limak İnşaat tarafından inşa edildi. Tünel dün yapılan törenle hizmete açıldı.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Duhok vilayetinde  yapılan 3 bin 600 metre uzunluğundaki "Gali Zaho Tüneli" hizmete açıldı. Limak İnşaat tarafından inşa edilen Gali Zaho Tüneli'nin açılış törenine, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, IKBY İmar Bakanı Derbaz Kosret Resul, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ile çok sayıda bölgesel yetkili katıldı. 

Zaho Tüneli hizmete açıldı!

Başbakan Barzani açılış töreninde konuşma yaptı. Dünya'da yer alan habere göre; Barzani; Irak ve IKBY'yi birbirine bağlayan çift yönlü tünelin stratejik büyük bir hizmet projesi olduğunu belirterek şunları ifade etti: 

"Bu tünelin inşa edilmesiyle, halkımızın Türkiye ve Irak ile olan ticari ilişkilerinde önemli bir kalkınma yaşanacaktır. Kürdistan hükümeti, bu proje için 143 milyon dolarlık bütçe ayırdı ve uzunluğu 3 bin 600 metredir."

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir de  "İşlerin büyük bölümünü tamamladıktan sonra maalesef DEAŞ tehdidi yüzünden çalışmalarımızı bir süre askıya almak zorunda kaldık. Ancak bugün bu inşaatı tamamlayarak hizmete açtığımız için çok mutluyuz." şeklinde konuştu.

Özdemir, Türk yatırımcılar olarak bu bölgenin yatırım potansiyelinin farkında olduklarını ifade ederek şunları söyledi; "Aynı coğrafyanın insanları olarak birlikte yapabileceğimiz çok daha fazla iş olduğunu belirtmek istiyorum. Ticari imkanların artması, bölgedeki kalkınmaya ve refaha büyük katkı yapacaktır"


Geri Dön