20 / 04 / 2024

Zeki Toçoğlu'ndan Akyazı'ya 3 yeni proje!

Zeki Toçoğlu'ndan Akyazı'ya 3 yeni proje!

Akyazı Belediyesi Başkanı Hasan Akcan ile ilçede yeni dönemde hayata geçirilecek yatırımları değerlendiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı’nın standartlarını yükseltecek 3 yeni projenin sözünü verdi.




Akyazı Belediyesi Başkanı Hasan Akcan ile ilçede yeni dönemde hayata geçirilecek yatırımları değerlendiren Başkan Toçoğlu, Akyazı’nın standartlarını yükseltecek 3 yeni projenin sözünü verdi. Toçoğlu, “Yerel Seçimler öncesinde sözünü verdiğimiz Akyazı Gençlik Merkezi ile ilgili çalışmalarımızı başlatıyoruz. Ayrıca Akyazı’ya modern bir ilçe terminali inşa edecek, belediyemize ait 11 dönümlük arazi üzerinde ise ilçemize yeni bir yaşam alanı kazandıracağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı Belediyesi Başkanı Hasan Akcan ile ilçede hayata geçirilen hizmetler ve yeni projeleri değerlendirdi. Akyazı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen istişare toplantısına SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz, AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Fevzi Bora, belediye meclis üyeleri ile Büyükşehir, SASKİ ve Akyazı Belediyesi bürokratları da katıldı.


Büyükşehir’in Güçlü Eli İlçelerde

Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü hizmet elini tüm ilçelere ulaştırdıklarının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Kısa süre içerisinde Akyazı’ya önemli hizmetler kazandırdık. SASKİ tarafından başlatılan altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İlçemize müjdesini verdiğimiz sentetik saha ve spor tesisiyle ilgili de gerekli adımları en kısa süre içerisinde atıyoruz. Hizmet sınırlarımızın genişlemesi ile birlikte tüm ilçelerimiz Büyükşehir hizmetleriyle buluşuyor. Bu konudaki çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu.


Akyazı’ya Yeni Yaşam Alanı

Akyazı Ömercikler Mahallesi’nde hayata geçirilecek sosyal tesis projesi ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Daha önce Akyazı Belediye Başkanımız Hasan Akcan ile ilçe belediyemize ait 11 dönümlük arazi üzerinde yeni bir yaşam alanı inşa edeceğimizi duyurmuş, proje kapsamında içerisinde yürüyüş parkurları, spor ve piknik alanlarının yer aldığı bir tesis inşa edeceğimizi ifade etmiştik. Şehir Merkezi’ndeki Kent Park Projemizin bir benzerini Akyazı’da hayata geçiriyoruz. 11 dönümlük arazi üzerinde hayat bulacak projemiz Akyazılı hemşerilerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri bir mekan olacak. Yeni sosyal tesis üzerindeki çalışmalarımızı da kısa süre içerisinde başlatıyoruz” dedi.


Akyazı Gençlik Merkezi

İlçe ulaşımında önemli yeri olan Selahiye, Çatalköprü ve Bedil Kazancı Köprüleri’nde gerekli iyileştirme çalışmalarının da kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, Akyazı’da hayata geçirilecek yeni bir projenin daha sözünü verdi. Toçoğlu, “İnşallah Yerel Seçimler öncesinde sözünü verdiğimiz Akyazı Gençlik Merkezi ile ilgili çalışmalarımızı başlatıyoruz. İçerisinde kütüphane, kafeterya, konferans salonu ve diğer sosyal mekanların yer alacağı merkez Akyazılı gençlerimizin yeni buluşma adresi olacak” ifadelerini kullandı.


Yeni İlçe Terminali

Akyazı İlçe Terminali ile ilgili gerekli hazırlıkların yapıldığına da vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Hamdolsun altyapı ve üstyapıda Akyazı’ya daha da değer katacak çalışmalarımız ve yeni projelerimiz söz konusu. İnşallah ilçe belediyemiz ile Akyazı’ya ilçe terminali kazandırma konusunda da çalışma başlattık. Yer tahsisinin tamamlanmasının ardından ihale hazırlıklarımız başlayacak. Kısa süre içerisinde Akyazı’ya modern bir ilçe terminali kazandıracağız. Yeni projelerimiz Akyazı’ya hayırlı olsun."


Toçoğlu’na Hizmet Teşekkürü

Toplantının devamında söz alan Akyazı Belediyesi Başkanı Hasan Akcan, “Geçtiğimiz yaz aylarında ilçemizde de etkili olan sel felaketinin izlerini Büyükşehir Belediyemiz ile kısa süre içerisinde sildik. Yine geçtiğimiz ay etkili olan şiddetli kar yağışının ardından Büyükşehir ve ilçe belediyemiz ortaklaşa hareket ederek, hemşerilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Akyazımızın standartlarını yükseltecek yeni hizmetler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Altyapı ve üstyapıda önemli projeler hayata geçirilecek. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ilçemizde hayata geçirilen ve planlanan yatırımlar için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Kuzuluk’a İçmesuyu Deposu

Kuzuluk Mahallesi’nin uzun vadede içmesuyu sorunu yaşamaması için yatırımların devam ettiğini açıklayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise, “Geçtiğimiz yıl Kuzuluk Mahallemizin su yetmezliği sorununu çözüme kavuşturmak için derin sondaj çalışmaları yaptık. Hamdolsun bu sayede üst katlara daha bol su ulaştırdık. İnşallah şimdi de bölge için yeni bir içmesuyu projesini hayata geçireceğiz. Ballıkaya Barajı ile entegre olacak proje ile bölgeye 7,5 kilometre içmesuyu hattı ve 700 metreküplük Kuzuluk İçmesuyu Deposu inşa edeceğiz. Projemiz kısa süre içerisinde ihaleye çıkacak ve ardından süratle çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön