26 / 04 / 2024

Zeytinburnu-Bakırköy-Güngören üçgenindeki 13 proje!

Zeytinburnu-Bakırköy-Güngören üçgenindeki 13 proje!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanları Derneği Genel Sekreteri Cem Tayfun Yılmaz, Zeytinburnu-Bakırköy-Güngören yatırım üçgenini analiz etti...



Gayrimenkul Değerleme Uzmanları Derneği Genel Sekreteri Cem Tayfun Yılmaz, Zeytinburnu-Bakırköy-Güngören üçgeninin son zamanlarda birbiri ardına açıklanan projelerle ön plana çıkmaya başladığını ifade etti. Aynı zamanda Turkmall Yatırımlar ve Satın Alma Bölümü'ndeki görevini de yürüten Yılmaz "Zeytinburnu sahilinden başlayan gelişme Veliefendi Hipodromunu geçerek, Güngören Stadına kadar devam etmektedir" dedi. Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Biz Gayrimenkul Değerleme Uzmanları sürekli piyasadan veri toplayan profesyoneller olarak, bu projelerin daha satın alma aşamalarından beri haberdardık. Kimi zaman yapılacak ihalelelerde potansiyel alıcılar için, kimi zamanda ihaleyi düzenleyen idareler için gayrimenkul değerleme raporu hazırladık. Bazen de arazide emsal araştırırken fikir alışverişi yaptığımız sektör oyuncularından bu bilgilerden haberdar olduk"

Bölgedeki projeler:

1- Rönesans 
Milli Emlak Dairesi ile yatırımcı Rönesans Alışveriş Merkezleri Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. arasında 144 bin 264 metrekarelik mevcut denizden dolgu alanı ve bu alan içerisinde kalacak 1 milyon metrekare yüzölçümlü deniz alanında (toplam 1 milyon 470 bin metrekare) 49 yıllık kullanım hakkının söz konusudur. Rönesans Alışveriş Merkezleri Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. otel, kongre, fuar, ticaret, ofis, konut, liman ve marina fonksiyonlarının yer alacağı karma bir kullanım projesi yapması beklenmektedir.

2-TOBB-OTTOMAN-DELTA
 
13.09.2007 tarihinde Emlak Konut GYO A.Ş.'nin İstanbul Zeytinburnu'nda 774 ada 3 ve 41 parseller (73 bin metrekare) ve yine aynı ada 52 parselde bulunan (15 bin 500 metrekare) arsa için açtığı ihalaye katılmıştır. 774 ada 3 ve 41 parseller için düzenlenen ihale 392milyon TL+KDV bedelle TOBB'de kalmıştır.  774 ada 52 parselle ilgili düzenlenen ihale 87 milyon TL+KDV teklif vermek sureti ile Ottoman Gayrimenkul Yatırımları İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından kazanılmıştır . Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan KDV hariç 392 milyon liraya aldığı  73 bin metrekarelik araziyle ilgili imar planı onaylandı. Eylül ayında proje taslağını hazırlayanacak ve komşu arazilerin sahipleri Sinpaş'ın Zeytinburnu'nda yaklaşık 17 dönümlük arazide recidence ve otel yaptığını, Delta İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Delibalta'nın ise 40 dönüm arazide kat karşılığı çalışma yapılmakta olup ortak imar planı hazırlanabileceğini belirtilmiştir. Arazi üzerinde ofisler, rezidans, butik otel yapımı düşünülmektedir.

3- İttifak İnşaat Arsa
Tasarruf Mevduatı  Sigorta Fonu'nun (TMSF), el konulan Yurtbank'ın eski sahibi Ali Balkaner'in borcundan dolayı haciz koyduğu Bakırköy'deki 14 dönüm arazinin satışı için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) modeliyle açtığı ihaleye en yüksek teklifi İttifak İnşaat verdi. 

4- İttifak İnşaat Realİstanbul
Türköz  İnşaat, İttifak İnşaat ve Oliv Yapı ortaklığı ile inşa edilmektedir. Realistanbul projesi 42 bin metrekare alanda kuruluyor mevcut arazisinin yüzde 81'lik kısmını yeşil ve açık alan Toplam beş blok, 295 daire üzerinde kurulan proje alanında ayrıca bir de butik AVM bulunuyor. REALISTANBUL AVM 10 bin metrekare alan üzerinde yer alıyor.

5- Özsaya
Aksu İplik fabrikası  ve arazisini 2004 yılında satın alan Özsaya İnşaat, 39 bin metrekare arazide kurulu olan fabrikanın yerine konut hastane ve çarşı inşa etmek üzere 2005 yılında mimar Adnan Kazmaoğlu'na bir proje hazırlatmıştı. konut ve bir de hastane inşa etmeye hazırlanıyor.

6- Marmara Park
Bakırköy'de, 375 bin metrekarelik inşaat alanı üzerine kurulacak olan Marmara Forum'un kiralanabilir alanı 165 bin metrekare. 4 bin  araç kapasiteli otoparka sahip olan Marmara Forum projesinin ilgiye değer bir yanı da Garden Office bölümü. Yaklaşık 30.000 metrekare büyüklüğünde A sınıfı yatay ofisleri ve yeşillikler içindeki avlularıyla ofis anlayışını değiştirecek olan Garden Office tek katta 200 metrekareden, 3.000 metrekareye varan A sınıfı yatay ofis seçenekleri sunuyor.

7- Bakırköy Adliyesi
Bakırköy Hukuk Mahkemeleri, Zeytinburnu, Büyükçekmece ve Bağcılar adliyelerinin toplandığı adliye; her gün binlerce kişiyi ağırlayacak. 10 katlı 13 bloktan oluşan binada 42 asliye ceza, 24 asliye hukuk, 16 ağır ceza, 15 sulh ceza, 13 sulh hukuk, 8 çocuk asliye ceza, 7 icra, 7 iş mahkemesi, 2 çocuk ağır ceza duruşma salonu olmak üzere toplam 134 mahkeme salonu bulunuyor

8- Vakko-Eroğlu
56 Milyon dolara alınan Merter'deki arazi üzerine 50-55 Milyon Dolarlık Bir Yatırımla Alışveriş Merkezi veya Rezidans yapılacaktır.

9- Nako
İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifinin (NAKO) geçen yıl 250 milyon dolar muhammen bedelle satışa sunduğu, ancak ihalesi sonuçlanamayan Zeytinburnu'ndaki 130 metrekarelik nakliye ambarları arsası, yeniden satışa çıkıyor. Nako Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Bulut, şu anda söz konusu taşınmaz için ön görüşmeler yaptıklarını, hasılat paylaşımı için yurtiçinden ve peşin satış için de yurtdışından birer firmayla görüştüklerini söyledi.

10- Saklıkent
Saklıkent Konut Projesi, C Holding tarafından İstanbul Bahçelievler'de inşa edilmekte olup, 190 adet konuttan oluşmaktadır. 105 metrekare - 248 metrekare aralığında büyüklükte, 1+1'den 6+1'e kadar farklı daire seçenekleri bulunmaktadır. Proje alanının 36.000 m2 arsa alanı, 47.000 metrekare inşaat alanı, 17.000 metrekare yeşil alanı bulunmaktadır. Projede toplam 10 blok yer almaktadır.

11- Ağaoğlu
Toplam 1220 daire ve 1+1, 2+1, 3+1'lerden oluşan 35 farklı daire tipi, uzun araştırmalar sonucu her türlü ihtiyacı ve arayışı karşılamak için tasarlandı. Kapalı otopark, açık ve kapalı havuz, tenis, basketbol, voleybol sahaları hayatınızı zenginleştirmek ve kolaylaştırmak için düşünüldü.

12- Real AVM
Bayer'in verdiği bilgiye göre merkezde 50 mağaza ve restoran bulunacak. M1 Meydan Merter'de 7 bin metrekarelik Media Markt ve 14 bin metrekarelik Real mağazaları yer alacak. Merkezde 30 bin metrekarelik kiralanabilir alan ve 1320 araçlık otopark bulunacak. Merkez açıldığında toplam 1000 kişiye de istihdam sağlanacak.

13- Kale AVM
Toplam İnşaat Alanı =79 bin 316 metrekare. Toplam Kiralanabilir Alan 27 bin metrekare.


Geri Dön