19 / 04 / 2024

Zeytinburnu Hasan Doğan Spor Tesisi açıldı!

Zeytinburnu Hasan Doğan Spor Tesisi açıldı!

Zeytinburnu'nda yapılan Hasan Doğan Spor Tesisi açıldı. Tesisin açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Spor Toto Teşkilat Başkanı Muharrem Kasapoğlu katıldı..



Zeytinburnu'nda yapılan Hasan Doğan Spor Tesisi açıldı. Hasan Doğan Spor Tesisi'nin açılışı ile inşası devam eden Spor Toto Zeytinburnu Belediyesi Buz Pisti'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Spor Toto Teşkilat Başkanı Muharrem Kasapoğlu ile davetliler katılım sağladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, törendeki konuşmasında, Türkiye'deki spor tesisi sayısında gelinen noktaya işaret ederek, "Bakın nereden nereye geldik. İstanbul'un tamamında bir elin parmakları kadar kapalı spor salonu varken, şimdi hemen hemen her okulun kapalı spor salonu var. Her köşe başında insanlarımızın serbestçe spor yapabilecekleri açık alanlar yapıldı." dedi.

Verdikleri yatırım sözlerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın "Hasan Doğan Spor Tesisi yenilendi. Yaklaşık 10 milyon liralık yatırım yapıldı. Tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Spor Toto Zeytinburnu Belediyesi Buz Pisti'nin inşasının üçte birinin tamamlandığını aktaran Aydın, şu açıklamalarda bulundu:

"Buz hokeyi takımımız, son 4 yıldır Süper Lig'de şampiyon oluyor. Bu tesis tamamlandığında, 2 bin gencimiz spor yapacak. Burada buz üzerinde yapılabilen birçok spor branşı icra edilecek. İnanıyorum ki Avrupa'nın kuzey ülkelerinde başarıyla yapılan buz hokeyi branşı, Türkiye'de de iyi bir noktaya gelecek. İnşallah, buz hokeyi takımı Avrupa'da önümüzdeki yıllarda mücadele edecek ve en güçlü takımlarla yarışacak." 

Murat Aydın, Zeytinburnu'ndaki 16 kulübe her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurgulayarek sözlerine şöyle devam etti:

"Buz pisti arsasının kamulaştırma maliyeti 59 milyon lira. Bunu belediye olarak gerçekleştirdik. İki katlı tesiste konaklama, kütüphane, sosyal aktivite alanları da var. Toplam 39 bin 321 metrekarelik inşaattamamlanmış olacak. 3-4 ay içinde tesisin inşası bitmiş olacak. Bu senenin sonbaharında burada Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak istiyoruz. Tesis, kamulaştırma maliyeti hariç 90 milyon 800 bin liraya mal olacak."

Murat Aydın, konuşmasının sonunda desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığına teşekkürlerini iletti.

Törende görüşlerini aktaran Spor Toto Teşkilat Başkanı Muharrem Kasapoğlu ise spordan kazandıkları paraları yine spora ve gençliğe harcadıklarını ifade ederek, "Çok sayıda biten ve devam eden tesisimiz bulunmakta. Burası, Türkiye'nin en büyük buz pisti olarak, çok ciddi bir yatırım olacak. Büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapacak. Bu tesisin, ülkemizin buz hokeyindeki başarılarına çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

 


Geri Dön