25 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'da 5.1 milyon TL'ye satılık fabrika arsası!

Afyonkarahisar'da 5.1 milyon TL'ye satılık fabrika arsası!

Afyonkarahisar Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Nuribey Kasabası'nda bulunan arsayı satışa çıkardı. Sanayi alanı (çimento fabrikası) imarlı arsanın satış bedeli 5 milyon 150 bin TL olarak belirlendi.



Afyonkarahisar Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Nuribey Kasabası'nda bulunan arsayı satışa çıkardı. Sanayi alanı (Çimento Fabrikası) imarlı arsanın satış bedeli 5 milyon 150 bin TL olarak belirlendi.


TAŞINMAZ SATILACAKTIR

Afyonkarahisar Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünden:

 

SATIŞA ÇIKARILACAK TAŞINMAZ MALIN

 

Sıra No:1

Taşınmaz No:03010112833

Mahalle/ Kasaba/ Köy: Nuribey Kasabası

Mevkii :-

Cinsi: Ham Toprak

Pafta:16

Ada:-

Parsel:3950

Yüzölçümü (M2):225.731,17

Haz. His.:225.731,17

İmar Durumu:Sanayi Alanı (Çimento Fabrikası)

Tahmin Edilen Bedeli (TL):5.150.000,00

Geçici Teminatı (TL):1.030.000,00

İhalenin Tarihi ve Saati:08.06.2016 09:00


Yukarıda niteliği, tahmini bedeli ve geçici teminat tutarı belirtilen, Hazineye ait 1 adet taşınmazın satış ihalesi; 2886 Sayılı Kanunun 45. Maddesi gereğince "Açık Teklif Usulü" ile hizalarında belirtilen tarih ve saatlerde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü ihale odasında teşekkül edecek Komisyon huzurunda yapılacaktır.

1 - İhale ile ilgili dosyalar ve şartname mesai saatleri içerisinde Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilir.

2 - İhaleye iştirak edeceklerin, nüfus cüzdanı suretini, kanuni ikametgah belgesini, teminat makbuzunu veya süresiz banka teminat mektubunu (2886 S.K. 27 Maddesi gereği geçici, süresiz, limit içi olmalı ve banka teyit yazısı ile ibraz edilmesi gerekmektedir.), tüzel kişilerin idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; Kamu Tüzel Kişilerinin ise ayrıca tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ihale saatine kadar Komisyon Başkanlığına vermeleri zorunludur.

3 - İstekliler ihale saatine kadar ihale komisyonuna ulaşması kaydıyla, İhale Kanunu hükümlerine göre hazırlayacakları teklif mektuplarını iadeli taahütlü posta ile de gönderebilirler, postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.

4 - 4706 sayılı Kanunun 4916 sayılı Kanunla değişik 5 inci maddesi gereğince talep edilmesi halinde, Hazine'ye ait taşınmaz malların satış bedelinin en az 1/4'ü peşin, kalanı 3'er aylık dönemler halinde en fazla 8 eşit taksitle ödenebilecektir. Hazineye ait taşınmaz malların satışı KDV’ye tabi olmadığı gibi bu satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan muaf olup, 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmayacaktır.

6 - Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

7 - Türkiye genelinde ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir.

İlan olunur.


Geri Dön