27 / 04 / 2024

Ataşehir Yenisahra İSKİ Kurbağalıdere ıslah projesi imar planları askıda!

Ataşehir Yenisahra İSKİ Kurbağalıdere ıslah projesi imar planları askıda!

Ataşehir Yenisahra Mahallesi ve yakın çevresi Nazım İmar Planı'na ait İSKİ Kurbalıdere Ana Kolu Dere Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, askıya çıkarıldı. İşte o planlar...




Ataşehir İlçesi, Yenisahra Mahallesi ve yakın çevresi Nazım İmar Planı'na ait İSKİ Kurbalıdere Ana Kolu Dere İslah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 06 Mayıs 2014 Salı günü askıya çıkarıldı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 27933 dosya numaralı imar planını 17 Şubat 2014'te onayladı. İlanen askıya çıkarılan imar planı, 09 Haziran 2014 Pazartesi günü askıdan indirilecek. Plan notları şöyle;


Kurbağalıdere Ana Kolu Dere Islah Projesine Yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı


Plan Notları:


1. Planlama alanı; Kurbağalıdere Deresi ana koluna yönelik dere ıslah projesi güzergahını ve yakın çevresini içermektedir.


2. Planlama alanında, dere işletme bandı içerisinde yapı yapılamaz.


3. Planda rekreasyon alanı lejandı ile gösterilen alanda açık spor alanı, park ve dinlenme alanları, meydan, günübirlik tesis alanları yer alabilir.


4. Planda dini tesis alanı lejandı ile gösterilen alanda İSKİ Genel Müdürlüğü'nün kurum görüşü doğrultusunda ilçe belediyesince onaylanacak avan projeye göre uygulama yapılacaktır.


5. Planda açık spor alanı lejandı ile gösterilen alanda parklar, çocuk oyun alanları ve açık spor alanları yer alabilir.


6. Planlama alanında İSKİ Genel Müdürlüğü'nün görüşü alınmadan ve parsel bazında jeolojik ve jeoteknik etüd raporları hazırlanmadan uygulama yapılamaz.


7. Açıklanmayan hususlarda Mer'i İmar Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.



1/5000 ölçekli imar planı plan notları:


1. Planlama alanı; Yeni Sahra Mahallesi ve yakın çevresi Nazım İmar Planı'nda Kurbağalıdere Deresi ana koluna yönelik dere ıslah projeleri güzergahı ve yakın çevresini içermektedir.


2. Planlama alanında, dere işletme bandı içerisinde yapı yapılamaz.


3. Planda rekreasyon alanı lejandı ile gösterilen alanda açık spor alanı, park ve dinlenme alanları, meydan, günübirlik tesis alanları yer alabilir.


4. Planda açık spor alanı lejandı ile gösterilen alanda parklar, çocuk oyun alanları ve açık spor alanları yer alabilir. 


5. Planlama alanında İSKİ Genel Müdürlüğü'nün görüşü alınmadan ve parsel bazında jeolojik ve jeoteknik etüd raporları hazırlanmadan uygulama yapılamaz.


6. Açıklanmayan hususlarda 08.03.2013 onaylı 1/5000 ölçekli Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı ve bu plana gelen ilgili plan değişiklikleri  plan hükümleri ile Mer'i İmar Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.


Ataşehir Yenisahra İSKİ Kurbağalıdere ıslah projesi 1/1000 ölçekli imar planlarının ilk bölümü için tıklayın!


Ataşehir Yenisahra İSKİ Kurbağalıdere ıslah projesi 1/1000 ölçekli imar planlarının ikinci bölümü için tıklayın!


Ataşehir Yenisahra İSKİ Kurbağalıdere ıslah projesi 1/5000 ölçekli imar planları için tıklayın!


Geri Dön