23 / 04 / 2024

Emlak ev vergisi!

Emlak ev vergisi!

Emlak ev vergisi, Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve emlak vergisinden muaf tutulmayan ev, işyeri ve binalar için isteniyor. Emlak ev vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor...



Emlak ev vergisi!

Gayrimenkul sahiplerinden alınan emlak ev vergisi için bazı muafiyetlikler söz konusu. Emlak muafiyeti için ilk olarak 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve ayriyetten yazlık eve sahip olmama şartı aranıyor. Bu şarta uygun olan aşağıdaki özelliklere sahip gayrimenkul sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor.


- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler


Ödemesi yapılacak gayrimenkul şehir dışındaysa ve belediye "e-belediye sistemini" kullanmıyorsa vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak ev vergisi taksitli ödeme:

Emlak ev vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Taksit ödemeleri her sene yılın iki döneminde yapılıyor. İsteyenler, vergi borcunu 1. taksit dönemi içerisinde tek seferde yapabiliyor. Ancak, aynı durum 2. taksit dönemi için mümkün olmuyor. Tüm vergi yükümlülerinin 1. taksit dönemi içerisinde bir ödeme yapmaları gerekiyor.


Emlak ev vergisi ne zaman ödenir?

İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak ev vergisi ödeme tarihi Mart, Nisan, Mayıs ayları ile Kasım ayı olarak belirlendi. Buna göre bu ay emlak vergisi 2. taksiti bu ay içinde ödenecek.




Yeni evin vergisi!
Kaçak yapı emlak vergisi!




Geri Dön