29 / 03 / 2024

Fikirtepeli kentsel dönüşüm için sokağa çıkıyor!

Fikirtepeli kentsel dönüşüm için sokağa çıkıyor!

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde istenilen mesafenin katedilememesi Fikirtepeliler'i isyan ettirdi... Bölgede 21 inşaat firmasıyla anlaşan hak sahiplerinden oluşan ada temsilcileri, 1 Şubat 2015 Pazar günü yürüyüş ve basın açıklaması yapacak.



Fikirtepeli kentsel dönüşüm için sokağa çıkıyor!


Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında 21 inşaat firmasıyla anlaşan hak sahiplerinden oluşan ada temsilcileri önceki akşam bir araya gelerek eylem kararı aldı. 


Fikirtepe yürüyüşünün gerekçeleri neler?


Kentsel dönüşümde pilot bölge ilan edilerek törenle temel atılmasının ardından 4 yıl geçmesine rağmen bölgenin tamamında inşaatların halen başlamamış olması, Fikirtepe'nin yüzde 90'ı imza attığı halde 2/3 çoğunluk kararının uygulanmaması, adalar için mahkemeden çıkan kamulaştırma kararlarının uygulanmasındaki yavaşlık, 28 adada 2/3 çoğunluk sağlanmasına rağmen işlemler için beklenilmesi mahalle sakinlerini isyan etme noktasına getirdi. 


Bunun üzerine Fikirtepeliler, 1 Şubat 2015 Pazar günü saat 13:00'de Sabit Pazar'dan başlayarak Mandıra Caddesi boyunca yürüyecek ve Murat Sineması Meydanı'nda basın açıklaması yapacak.

 


Ne istiyorlar? 


Fikirtepeli kentsel dönüşüm için sokağa çıkıyor!


Ada temsilcilerinin, Fikirtepe Dumlupınar, Eğitim ve Merdivenköy Mahalleleri Derneği'nde (FİDEM) gerçekleşen toplantısı sonucunda kararlaştırdıkları; yürüyüşün ardından gerçekleştirilecek basın açıklamasında bir an önce gerçekleşmesini isteyecekleri talepleri şöyle; 


1- Ruhsat alan firmaların acil olarak maliklere tapularını kontrollü bir şekilde dağıtması,

 

2- Ruhsat almak için müracaat eden firmalar öncelikle noterden bile olsa maliklerin dairelerini tespit ettirmesi,


3- Bir kaç firmanın imza topladığı bir yapı adasında başkaca bir firmanın az sayıda imzası var ise tapudan bu firmanın şerhlerinin kaldırılması,


4- Firmaların tapuya şerh koydurup adaları kilitlemesinin, adalar üzerinden para kazanılmasının ve çantacılık yapılmasının engellenmesi,


5- Kamulaştırma konusunda karşı öneri ise; 


2/3’ü geçen yapı adalarında re'sen tevhid yaparak firmaların inşaat yapabilmesi adına önlerinin açılması işleri çok daha hızlandıracaktır. Bir yandan kamulaştırma işlemleri yapılırken diğer taraftan süreç hızlanacaktır. 


Kamulaştırma işlemleri yapılamayacak ise de izale-i şuyu işlemlerinin sisteme koyularak aciliyetle yapılması.


Geri Dön