25 / 04 / 2024

İGDAŞ özelleştirmesi ile gelecek para metroya gidecek!

İGDAŞ özelleştirmesi ile gelecek para metroya gidecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da özelleştirilecek kurumlar arasında İGDAŞ’tan bahsettiğini hatırlatarak, İGDAŞ'ın satışından gelecek paranın İstanbul metrosuna harcanacağını söyledi. İşte o açıklama...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane Başkanlık Sarayı’nda yapılan basın toplantısında İGDAŞ’ın özelleştirilmesi ile ilgili olarak açıklamalarda da bulundu. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da özelleştirilecek kurumlar arasında İGDAŞ’tan bahsettiğini hatırlatan Başkan Topbaş , “Özellikle biz çalışanların özlük haklarının korunması yönünde ve çalışma sürelerine zarar verilmemesi yönünde hassasiyeti gösterdik, ihale şartnamesine koyduk. Şu anda yüzde 95’i İBB’ye ait olan ve Türkiye’deki gaz tüketiminin yüzde 50’sini tüketen bir kurumdan bahsediyoruz. 5 milyonun üzerindeki abonesiyle de önemli bir kurum. Parçalamadan blok olarak satmayı düşünüyoruz. İstanbul’un kasasına iyi bir gelir sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bu parayla İstanbul’u daha fazla metroyla buluşturacağız. Bu özelleştirmeyle tüketiciye ayrı bir yükün gelmeyeceğini özellikle belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Kadir Topbaş'ın Validebağ Korusu açıklaması için tıklayın!


“İGDAŞ’a uluslar arası çapta bir teklif gelip gelmediği” yönündeki bir soruya da Başkan Topbaş şu cevabı verdi: “Ciddi ölçekte bir talep olacağına inanıyorum. Ama güçlü firmaların gireceğini düşünüyorum. Birkaç firmanın birleşerek girmesi muhtemel. En iyi fiyatı veren ihaleyi alacak. Fiyat söylemem mümkün değil. İstanbul’daki abone sayısı her geçen gün artıyor. Dünyadaki diğer şehirlerde nüfus sayısı azalırken İstanbul’un nüfusu artıyor ve haliyle abone sayısı da artıyor. Bugün 5 milyon abonesi varsa gelecek günlerde bu sayı haliyle artacaktır.”

Kadir Topbaş'ın Karaman maden faciasındaki çalışmalarla ilgili açıklaması tıklayın!


İBB


Geri Dön