27 / 04 / 2024

İmar İskan Blokları, Mesa Mesken ile DKY İnşaat arasında seçim yapacak!

İmar İskan Blokları, Mesa Mesken ile DKY İnşaat arasında seçim yapacak!

Ataşehir İmar İskan Blokları, kentsel dönüşüm için firma seçimi yapacak. İmar İskan Blokları'nı dönüştürmek için talip olan 4 inşaat firmasından geriye Mesa Mesken ile DKY İnşaat İbrahim Dumankaya Holding kaldı. İşte seçim tarihi...



İmar İskan Blokları, Mesa Mesken ile DKY İnşaat arasında seçim yapacak!


Ataşehir İmar İskan Blokları, kentsel dönüşümde kararını veriyor. İmar İskan Blokları sakinleri 21 Eylül 2014 Pazar günü saat 11:00'de Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu'nda kat malikleri tarafından yapılacak seçimle Ataşehir İmar İskan Blokları'nı hangi firmanın dönüştüreceğine karar verecek.


Yenişehir Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Karaçay imzasıyla İmar İskan Blokları kat maliklerine gönderilen mektupta İmar İskan Blokları'nın hakkaniyetli uygulamayla yenilenmesi, yerleşim alanı etrafında oluşan planlama ve yapılaşma süreçleriyle uyumlu 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar planlarının yapılması, defalarca resmi kurumlardan yazılı talep edilmiş, görüşme yapılmış ancak sonuç alınamadığını bildirdi.


İmar İskan Bloklarının taleplerini 'ortak demokratik temsiliyetle' yetkililere ifade edebilmek için 14 Ocak 2011 tarihinde kurulan dernek, amacına uygun yaptığı çalışmaları yapılan toplantılarda kat malikleriyle paylaştı. 


İmar İskan Blokları'na kaç firma talip oldu?


Kat malikleriyle yapılan görüşmeler sonucu, firmalarla görüşme yapılmasına karar verildi. 17 Ağustos 2014 tarihinde kat malikleriyle yapılan toplantıda seçilen komisyon, görüşme yapılan 17 firmadan teklif veren 7 firmayı inceleyerek önce 4’e daha sonra da 2'ye indirdi. 


Finale kalan iki firma! 


Elemeler sonucunda finale kalan MESA MESKEN ve DKY İnşaat İbrahim Dumankaya Holding arasında seçim yapacak olan İmar İskan Blokları kat malikleri, 21 Eylül 2014 Pazar günü saat 11.00 de, İmar İskan Blokları Baraj Yolu Cad. No : 3 Yenişehir Mahallesi Ataşehir İstanbul adresinde bulunan Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu Salonunda yapılacak toplantıda firma seçimi yapacak.


Derneğin 747 üyesi bulunurken birden fazla konut sahibi olan kat malikleriyle birlikte seçim, 800'ün üzerinde kat malikini kapsayacak. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve  TOKİ  ye iletilecek dilekçelerini veren her kat maliki veya vekili oy kullanabilecek.


Geri Dön