27 / 04 / 2024

İstanbul'da yeşil alan için 5.1 milyar TL harcanacak!

İstanbul'da yeşil alan için 5.1 milyar TL harcanacak!

İstanbul 2015-2019 Stratejik Planı'na göre Avrupa Yakası Kent Ormanı, Ortaköy vadisi, Zeytinburnu (Çırpıcı) Şehir Parkı, Sarıyer Hacıosman korusu, Küçükçekmece Menekşe Deresi, Bakırköy Florya Botanik Parkı gibi alanların tamamlanması bekleniyor.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) belediye meclisinde kabul edilen 2015-2019 Stratejik Planı'nda, İstanbul'da 4 yıl boyunca yapılması planlanan projelerin maliyetleri, tamamlanma süresi ve genel ayrıntılarına ilişkin bilgiler yer aldı. Planda, ana hizmet alanları Afet, Çevre, İmar, Kent ve Toplum düzeni, Kültür Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, Sosyal Destek Hizmetleri, Ulaşım Hizmetleri ve Genel Yönetim başlıkları altında toplandı.


İBB'nin deniz taşımacılığı yatırımlarını öğrenmek için tıklayın!


Yeşil alanlara 5.1 milyar TL!


İstanbul'da yeşil alanların arttırılması için 5.1 milyar lira harcanması hedefleniyor. 1.4 milyon metrekareye çıkartılması planlanan yeşil alan ve mesire yerleri arasında Avrupa Yakası Kent Ormanı, Ortaköy vadisi, Zeytinburnu (Çırpıcı) Şehir Parkı, Sarıyer Hacıosman korusu, Küçükçekmece Menekşe Deresi, Bakırköy Florya Botanik Parkı gibi alanların tamamlanması bekleniyor. 



İstanbul'da raylı sistemler yatırım planı için tıklayın!


Ayrıca bu yıllar arasında Kadıköy meydanı 1. Ve 2. Etap Eyüp meydanı, Kabataş iskele meydanı, Beykoz Çubuklu ve Kanlıca meydanı, Bakırköy meydanı, Aksaray meydanı, Karaköy meydanı gibi merkezi alanların düzenlenmesi hedefleniyor.


İstanbul'da her yıl kaç sosyal konut yapılacak?


AA


Geri Dön