19 / 04 / 2024

Kat malikleri toplantısında yeterli çoğunluk nedir?

Kat malikleri toplantısında yeterli çoğunluk nedir?

Kat malikleri toplantısı ile ilgili hükümlere Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Kanuna göre, maliklerin en az yılda bir kere toplanması gerekiyor. Peki, kat malikleri toplantısında yeterli çoğunluk nedir?



Kat malikleri toplantısında yeterli çoğunluk nedir?

Kat maliklerinin, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanması gerekiyor. 


Kat malikleri toplantısı ile ilgili hükümlere Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Genel Kurul toplantısı maliklerin istek ve önerilerinin dikkate alınması açısından önem teşkil ediyor. 


Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla beraber onun malik olduğu bağımsız bölümlerin sayısı ne olursa olsun, sahip olacağı oy sayısı bütün oyların üçte birinden fazla olamaz; oy hesabı yapılırken kesirler gözönüne alınmaz. Peki,toplantıda yeterli çoğunluk nedir? 


Hem arsa payı hemde bağımsız bölüm sayısının yüzde 51'i temsil edilmesi gerekiyor. Ancak ikinci toplantıda bu çoğunluk bazı kararlar dışında aranmıyor. Kat malikleri kurulu sayısal olarak gerekli çoğunluğu elde etti ise düz beyaz bir kağıda alacakları karar katılanların imzalaması halinde hukuken geçerli oluyor. 


Kat malikleri toplantısı vekaleti nasıl yazılır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön