27 / 04 / 2024

Kurbağalıdere'yi kim ıslah ediyor?

Kurbağalıdere'yi kim ıslah ediyor?

İstanbul'daki her sağanak yağmurda taşmasıyla gündeme gelen Kurbağalıdere, yine kurumları karşı karşıya getirdi. Kadıköy Belediyesi, Twitter'da topu İSKİ'ye atarken, İSKİ de Kadıköy Belediyesi'ne cevap verdi... Peki, Kurbağalıdere ıslah projesi kimde?



Kurbağalıdere yi kim ıslah ediyor?


Kadıköy'ün hemen her yağmurda taşan ve etrafa yaydığı kokuyla Kadıköylüleri bezdiren Kurbağalıdere, dün geceki sağanak yağışın ardından yine gündeme geldi. 


Kurbağalıdere, 2010 yılında da taşmış ve bir işçinin sele kapılıp hayatını kaybetmesiyle son bulan bir trajedi yaşanmıştı. Bu olayın ardından Kurbağalıdere ıslah projesi, kamuoyunda daha yakından takip edilir oldu. 


Kadıköy Kurbağalıdere ıslahı, dün akşamki yoğun sağanak yağışın ardından yine gündeme geldi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Kadıköy Belediyesi'ne ıslah projesini soran bir vatandaşa verilen cevap, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ve Kadıköy Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi. 


Twitter'da resmi hesabı ‏@kadikoybelediye olan Kadıköy Belediyesi, @tulpar5 rumuzlu kullanıcının sorusuna


"Yıllar süren bekleyişin ardından sorumlu kurum İSKİ tarafından 3 yıldır ıslahı yapılmaya çalışılan Kurbağalıdere" diye cevap verdi... 


Kadıköy Belediyesi'nin bu çıkışına İSKİ'den cevap gecikmedi. İSKİ Genel Müdürlüğü'nün resmi hesabı, @iskignmudurlugu , Belediye ile kullanıcı arasındaki diyaloğa şu cümle ile müdahale etti:


"Kurbağalıdere'de yapılan ıslah çalışması kurumumuz tarafından yürütülmemektedir"


İşte o tweet'ler: 


Kurbağalıdere yi kim ıslah ediyor?



Kurbağalıdere'nın ıslahı kimde?


Twitter'daki bu polemiğin ardından günün sorusu şu oldu; Kadıköy'deki Kurbağalı dere ıslahı projesini kim yürütüyor?


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Ekim 2004'te aldığı karar ile İstanbul'daki dere ıslah yetkisi İBB iştiraki İSKİ'ye devredildi.


İSKİ, son olarak Mayıs 2014'te Kurbağalıdere'nin Ataşehir ve Ümraniye kollarının ıslahı için düğmeye bastı ve bölgede yapılacak ıslah projelerinin imar planları, 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda askıya çıkarıldı. 


İSKİ, Kurbağalıdere ıslah projelerinin imar planları için tıklayın!


Kurbağalıdere'nin Kadıköy'deki kolunu kim ıslah ediyor?



Kurbağalıdere yi kim ıslah ediyor?



İki kurumun Twitter'da kapışmasına sebep olan Kurbağalıdere'nin Kadıköy Fikirtepe Mahallesi ile Kalamış Koyu arasındaki bölümün ıslahı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. 



Kurbağalıdere yi kim ıslah ediyor?



"Kadıköy, Kurbağalıdere Eski DMO - Kalamış Arası Islah İnşaatı" işini yüklenen firma ise Özka AKM Kurbağalıdere Islah İnşaatı Adi Ortaklığı...



Kurbağalıdere yi kim ıslah ediyor?



İSKİ, Kurbağalıdere ıslahı projesinde Göztepe Köprüsü'nden yukarısında, Ümraniye bölgesinde faaliyet gösteriyor. Göztepe Köprüsü ile Fikirtepe, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı ve Kalamış Koyu arasındaki bölge ise Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'nün sorumluluğunda...



Kurbağalıdere ıslahı ne zaman bitecek?


Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre dere ıslah güzergahında 'sit alanı' ve dere taşkını, su baskını gibi teknik sorunlar nedeniyle aksamaya uğradı.


Yağışlı havalarda taşkın tehlikesi ve yaz aylarında kokusuyla Kadıköylüler'e zor anlar yaşatan Kurbağalıdere'nin ıslahının 2014 yılı içinde bitirilmesi planlanıyor...


Geri Dön