24 / 04 / 2024

Müşavirlerden başkanlara kentsel dönüşüm ziyaretleri!

Müşavirlerden başkanlara kentsel dönüşüm ziyaretleri!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Müşavirleri Hüseyin Yürük ve Yavuz Subaşı, İstanbul’daki belediye başkanlarını tek tek ziyaret ediyor. Peki müşavirler, başkanlarla ne konuşuyor? Kentsel dönüşümde belediyelere yeni görevler mi geliyor? İşte ziyaretlerin sırrı..



Müşavirlerden başkanlara kentsel dönüşüm ziyaretleri!


İstanbul’un ilçe belediyelerinin başkanları, bir süredir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşavirleri Hüseyin Yürük ve Yavuz Subaşı tarafından ziyaret ediliyor. Müşavirler Yürük ve Subaşı’nın ziyaretleri, ziyaret esnasında çekilen fotoğrafları belediye başkanları tarafından Twitter’da paylaşılıyor ancak paylaşılan bilgi “Nezaket ziyareti”nden öteye gitmiyor…


Müşavirlerin, başkan ziyaretlerinin sebebi ne?


Peki Müşavirler Yürük ve Subaşı’nın belediye başkanlarına yaptıkları ziyaretlerin sırrı ne? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşavirleri, belediye başkanları ile ne konuşuyor? 



Müşavirlerden başkanlara kentsel dönüşüm ziyaretleri!

En son dün (24 Aralık 2014, Çarşamba) Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’i makamında ziyaret eden Müşavir Hüseyin Yürük (solda) ve Müşavir Yavuz Subaşı (sağda), 



Müşavirlerden başkanlara kentsel dönüşüm ziyaretleri!

20 Aralık 2014 Cumartesi günü Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı, 



Müşavirlerden başkanlara kentsel dönüşüm ziyaretleri!

16 Aralık 2014 Salı günü Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i, 



Müşavirlerden başkanlara kentsel dönüşüm ziyaretleri!

13 Aralık 2014 Cumartesi günü Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu, 



Müşavirlerden başkanlara kentsel dönüşüm ziyaretleri!

12 Aralık 2014 Cuma günü Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’i ve



Müşavirlerden başkanlara kentsel dönüşüm ziyaretleri!

9 Aralık 2014 Salı günü de Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nu makamında ziyaret ettiklerini sosyal medyadan duyurdular.



Müşavirlerden başkanlara kentsel dönüşüm ziyaretleri!

Müşavirler Subaşı ve Yürük, 17 Aralık 2014 Çarşamba günü de İstanbul Dedeman otelde gerçekleştirilen 5.EIT Çevre Bakanları Toplantısı’na katıldılar.


Müşavir Yürük: Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’ye rapor ediyoruz!


Müşavir Hüseyin Yürük, Emlakkulisi.com’a yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla belediyeleri ziyaret ettiklerini söyleyerek, “Bakanımız adına İstanbul’daki ilçe belediyelerini ve başkanlarını ziyaret ediyoruz. Belediye başkanlarıyla ilçelerdeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte çevre ve şehircilik adına diğer tüm dilek ve temennileri dinliyoruz ve Bakanımıza rapor ediyoruz” dedi. 


Başkanlarla ne konuşuluyor?


Edindiğimiz bilgilere göre; müşavirler ziyaret ettikleri belediye başkanlarıyla ilçelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumunu değerlendiriyor. Müşavirler ve başkanların gündemindeki en önemli konu ise kentsel dönüşümde riskli bina tespiti, yıkımı ve kira yardımı ödemeleri…


Bilindiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli yapı tespiti, riskli yapıların yıktırılması ve kira yardımı ödemelerinin işlerini ilçe belediyelerine verdi. Burada en önemli konu ise kira yardımlarının ödenmesi


Önümüzdeki süreçte kira yardımlarının Bakanlık eliyle değil ilçe belediyesi eliyle dağıtılması, ödenecek paranın yine Bakanlık tarafından karşılanması planlanıyor…


Kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri belediyelere devredilecek! Kulisi Kadıköy Belediyesi doğruladı! Detaylar için tıklayın!


Hüseyin Yürük ve Yavuz Subaşı ne zaman Müşavir oldu?


Aralık ayında İstanbul’daki belediye başkanlarını ziyarete başlayan Müşavir Yürük ve Müşavir Subaşı, 23 Ekim 2014 Perşembe günü gece yarısı atamasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na atandılar. 


Hüseyin Yürük kimdir? 


Hüseyin Yürük, 1966 yılında Ordu Ünye’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Marmara Üniversitesi Tarih Bölümünde yüksek lisans çalışması devam eden Yürük’ün çeşitli dergi ve gazetelerde yakın tarih üzerine araştırmaları yayınlandı. 


Hukukçular Derneği, Hukukun Üstünlüğü Derneği, Kutupyıldızı S.G. Derneği ve Yetim-Der’de yönetim kurulu üyesi, Dünya Yetimler Vakfı mütevelli heyet üyesi, Üsküdar Kent Konseyi Kültür-Sanat Komisyon başkanlığı, AK Parti Üsküdar ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Yürük, 2009 seçimlerinde İstanbul İl Genel Meclis üyesi olarak seçildi. Burada Hukuk Komisyonu Başkanı olan Yürük, Mimar-Mühendisler Grubu Yüksek İstişare Kurulu, Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Etik Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyesi... Müşavir Yürük evli ve 3 çocuk babası.


Yavuz Subaşı kimdir?


Yavuz Subaşı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müşavir olarak atanmadan önce Bağcılar Belediye Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yaptı.


1961 yılında Balıkesir Gönen’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gaziosmanpaşa Şükriye Minicioğlu İlkokulu ve Vefa Poyraz Lisesi’nde, yüksek öğrenimini ise Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Serbest muhasebeci ve Mali Müşavir olarak iş hayatına kendi ofisinde başlayan Yavuz Subaşı aynı zamanda Milli Türk Talebe Birliği ve Milli Gençlik Vakfı İstanbul Şubesi'nde görevler üstlendi.

Ayrıca, sırasıyla şu siyasi görevleri üstlendi;Refah Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve İlçe Sekreterliği (1988-1996) , Refah Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği (1998), Fazilet Partisi İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyeliği (1999-2001), İstanbul il Genel Meclisi Üyeliği (1994-1999), Adalet ve Kalkınma Partisi Gaziosmanpaşa İlçesi İlçe Başkanlığı (2001-2006), Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcılığı (2009-2014).


Geri Dön