27 / 04 / 2024

Müteahhit kaliteli inşaat malzemeleri kullanmazsa ne olur?

Müteahhit kaliteli inşaat malzemeleri kullanmazsa ne olur?

Arsa sahipleri ile müteahhit kişi veya firmalar ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmede belirtilen usule uygun inşaat yapan müteahhite ne yapılır? Müteahhit kaliteli inşaat malzemeleri kullanmazsa ne olur?



Müteahhit kaliteli inşaat malzemeleri kullanmazsa ne olur?

Kat karşılığı inşaat ya da arsa karşılığı inşaat; yapılan inşaatın bedelinin ya da devredilen arsanın bedelinin inşaattan bağımsız bölüm olarak verildiği inşaatlar olarak karşımıza çıkıyor.


Arsa sahipleri ile müteahhit kişi veya firmalar ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. İnşaatın sözleşemde yazılan esaslara uygun bir şekilde inşa edilmesi gerekiyor.


İnşaatın burada yazılan esaslara aykırı yapılması ve kaliteli inşaat malzemelerinin kullanılmaması durumunda ne yapılır? Müteahhit kaliteli inşaat malzemeleri kullanmazsa ne olur?


İnşatta kaliteli inşaat malzemelerinin kullanılmaması durumunda arsa sahibi müteahhite noter aracılığı ile ihtar çekebiliyor.


İnşaatta Kullanılan Malzeme Hakkında Uyarı:


....................... NOTERLİĞİNE


-İHTARNAME-


İHTAR EDEN             : ……..:……………...

VEKİLİ                 : ……………………..

MUHATAP                : ……………………..

KONUSU                 : İnşaatta Kullanılan Malzeme Hakkında Uyarı


AÇIKLAMA                            :

Müvekkilim arsa sahibi, muhatap ise yüklenici olup, aralarında ………Noterliğince ……tarih ve …….sayı ile yapılan KAT KARŞILIĞI İNŞAAT VE SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ gereğince, yüklenici, müvekkilime ait …. sayılı tapu bilgilerinde kayıtlı arsa üzerinde bağımsız bölümler yapıp teslim etmeyi yüklenmiştir.


Yaptığımız incelemede, inşaatta kullanılan malzeme iyi cinsten olmayıp, sözleşme hükümlerine aykırı niteliktedir. Düşük vasıflı malzeme kullanarak meydana getireceğiniz eseri kabul etmeyeceğimizi, kötü malzeme sökülerek, yerine iyi cins (sözleşmede kararlaştırıldığı biçimde) kullanmanızı, aksi halde fesih dahil, yasal haklarımızı kullanacağımızı, bunun için size otuz gür süre verdiğimizi önemle bildiririz.


SAYIN NOTER; üç nüshadan oluşan bu ihtarnamenin bir suretini dairenizde saklamanızı, birini karşı tarafa tebliğ etmenizi, birini de -tebliğ şerhi yazarak- tarafıma vermenizi dilerim.


…./…./….

İHTAR EDEN VEKİLİ



Müteahhit kaçarsa ne olur?





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön