24 / 04 / 2024

Sanko Park AVM Gaziantep'te açıldı

Sanko Park AVM Gaziantep'te açıldı

Sanko Holding ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ tarafından 160 milyon dolara yapımı gerçekleştirilen "Sanko Park Alışveriş Merkezi", Gaziantep'te hizmete girdi.



Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ve alışveriş merkezinin yönetimini üstlenen Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, açılış öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Abdulkadir Konukoğlu, Sanko Grubu'nun Türkiye'de ilk alışveriş merkezini Gaziantep'te açtığını, Sanko Park Alışveriş Merkezi'nin kentin sosyal yönden çıtasını yükselteceğini söyledi.

Türkiye'nin büyük markalarını Gaziantep'e getirmekten gurur duyduklarını ifade eden Konukoğlu, "Sanko'nun ana amacı, kardan önce sosyal yaşam.

Ortağımızla çok güzel işbirliğiyle ve Türkiye'nin belli başlı büyük alışveriş merkezleri içinde olan Sanko Park Alışveriş Merkezi'ni 160 milyon dolar para harcayarak, tüm elemanların gece gündüz demeden çalışmasıyla, göz nuruyla meydana geldi" diye konuştu.

Bir soru üzerine Konukoğlu, alışveriş merkezlerinin devamının geleceğini, şu anda bir iki tane düşündüklerini ancak, bu projeleri ileride gerçekleştireceklerini kaydetti.

Konukoğlu, Gaziantep'in yüksek tüketim potansiyeli olduğuna dikkati çekerek, "Kentte alışveriş merkezinden eğlenceye kadar böyle komple yapı yoktu. Sanko Park, kentin sosyal yaşamına da katkıda bulunacak, Gaziantep'in havasını değiştirecek. Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve çevre illerin
yanında komşu ülkelerden, Suriye'den de ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'YE MORAL VERECEK ÇOK GÜZEL BİR YATIRIM"
Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da, Türkiye'de bugüne kadar yapılamamış birçok şeyi bu projede uyguladıklarını, Sanko Park Alışveriş Merkezi'nin 4 kattan oluştuğunu ve her bir katın sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz konseptine göre dizayn edildiğini söyledi.

Sanko Park Alışveriş Merkezi'nin, İstanbul Akmerkez'in iki katı büyüklüğe sahib bulunduğunu belirten Ilıcak, şu bilgileri verdi: "Bu proje ile Gaziantep'te 2,500 yeni istihdam oluşturduk. Türkiye'nin geçtiği bu zor günlerde sadece Gaziantep'e değil tüm Türkiye'ye moral verecek çok güzel bir birliktelik, çok güzel bir proje oldu. Bu proje ile Gaziantep'in sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun değil aynı zamanda Ortadoğu'nun da ticaret merkezi haline gelmesinin ilk adımını atıyoruz. Bu proje ve arkasından yapılacak sergi salonları, otellerle birlikte inanıyorum ki Gaziantep, 10 yıl içinde hak ettiği yere gelecek. Hedefimiz Gaziantep'i, bütün Ortadoğu'nun Dubai'si yapmak."
AÇILIŞTA İZDİHAM
Konuşmaların ardından Konukoğlu ve Ilıcak, AK Parti Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ile Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, GSO Başkanı Nejat Koçer, GTO Başkanı Mehmet Aslan, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve diğer davetlilerle Sanko Park Alışveriş Merkezi'ni gezdi.

Abdulkadir Konukoğlu, "hayırlı olsun" dileklerinde bulunduğu bazı mağazalara 50 TL bereket parası da bıraktı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği açılış sırasında, bazı mağazaların özel indirimlerinden dolayı izdiham yaşandı.

-GÜNEYDOĞU VE DOĞU ANADOLU'NUN EN BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZİ-
Gaziantep'te Sarıgüllük Mahallesindeki Sanko Park Alışveriş Merkezi'nin resmi açılışını, mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmasının beklendiği kaydedildi.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Sanko Park, toplam 145 bin metrekarelik inşaat ve yaklaşık 60 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip.

Sanko Park, bölgedeki ilk buz pisti, eğlence ve sağlık merkezleriyle de ilklere imza atıyor.

Bünyesinde 9 bin 400 metrekarelik alanda hipermarketin yanında 183 tane ulusal ve uluslararası mağaza, 4 bin metrekarelik elektronik hipermarket, 3 bin metrekarelik sinema, 4 bin 500 metrekarelik eğlence merkezi, 350 metrekarelik buz pisti, 6 bin metrekare restorant & fastfood & cafe alanları ile 1,200 araçlık
kapalı otopark alanı var.

Alışveriş merkezinde hafta içi 20 bin, hafta sonu ise 40 bin arasında ziyaretçi hedefleniyor.

Ulusal ve uluslararası büyük markaların yerlerini ayırdığı Sanko Park'ın kent ekonomisine ve istihdamına canlılık getirmesi, Suriye ile perakende ticaretini geliştirmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Gaziantep'e 160 milyon dolarlık AVM

Sanko Holding ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım tarafından 160 milyon dolara yapımı gerçekleştirilen `Sanko Park Alışveriş Merkezi' Gaziantep'te açıldı

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ve alışveriş merkezinin yönetimini üstlenen Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, açılışta bir toplantı düzenledi.
Abdülkadir Konukoğlu, Gaziantep'in yüksek tüketim potansiyelinin olduğuna dikkati çekerek, "Kentte alışveriş merkezinden eğlenceye kadar böyle komple yapı yoktu. Sanko Park, kentin sosyal yaşamına da katkıda bulunacak, Gaziantep'in havasını değiştirecek. Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve çevre illerin yanında komşu ülkelerden, Suriye'den de ziyaretçi bekliyoruz" dedi.
Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da, Türkiye'de bugüne kadar yapılamamış birçok şeyi bu projede uyguladıklarını, Sanko Park Alışveriş Merkezi'nin 4 kattan oluştuğunu ve her bir katın sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz konseptine göre dizayn edildiğini söyledi. Ilıcak şöyle konuştu:

2 bin 500 kişi çalışacak

"Bu proje ile Gaziantep'te 2 bin 500 yeni istihdam oluşturduk. Bu zor günlerde sadece Gaziantep'e değil tüm Türkiye'ye moral verecek bir birliktelik oldu. Bu proje ile Gaziantep'in sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun değil aynı zamanda Ortadoğu'nun da ticaret merkezi haline gelmesinin ilk adımını atıyoruz.
Bu proje ve arkasından yapılacak sergi salonları, otellerle birlikte Gaziantep, 10 yıl içinde hak ettiği yere gelecek. Hedefimiz Gaziantep'i, bütün Ortadoğu'nun Dubai'si yapmak."

1 TL'lik ayakkabı izdihamı

Abdülkadir Konukoğlu , "Hayırlı olsun" dileklerinde bulunduğu bazı mağazalara 50 TL bereket parası da bıraktı. Açılış sırasında, bir mağazanın 1 TL'ye ayakkabı satması nedeniyle izdiham yaşandı. (Milliyet)

Sankopark 2500 kişiye iş sağlıyor


183 mağaza var

Buz pisti, eğlence ve sağlık merkezleriyle bölgede ilklere imza atan Sanko Park'ın açılışında mağazaları ziyaret eden Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Ko-nukoğlu, bir yiyecek mağazasında omlet yapıp ikram etti.

Gaziantep'e yeni bir soluk getireceği belirtilen Sanko Park Alışveriş Merkezi, dün açıldı. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak'ın katılımıyla yapılan açılışta konuşan Konukoğlu, alışveriş merkezinin, kentin sosyal yönden çıtasını yükselteceğini söyledi. Türkiye'nin büyük markalarını Gaziantep'e getirmekten gurur duyduklarını ifade eden Konukoğlu, "Ortağımızla çok güzel iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz Sanko Park, 160 milyon dolara mal oldu" dedi. Konukoğlu, çevre illerin yanı sıra Suriye'den de ziyaretçi beklediklerini dile getirdi.


Orta Doğu'nun Dubaisi

Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da, Türkiye'de bugüne kadar yapılamamış birçok şeyi bu projede uyguladıklarını, 4 kattan oluşan alışveriş merkezinin her bir katının sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz konseptine göre dizayn edildiğini söyledi. Sanko Park'ın İstanbul Akmerkez'in 2 katı büyüklüğünde olduğunu, bu projeyle Gaziantep'in Orta Doğu'nun da ticaret merkezi haline gelmesinin ilk adımını attıklarını söyleyen Ilıcak, "Bu proje ile Gaziantep'te 2500 yeni istihdam sağladık. Hedefimiz 10 yılda Gaziantep'i bütün Orta Doğu'nun Dubai'si yapmak" diye konuştu. (Türkiye)


Geri Dön