19 / 04 / 2024

Site yöneticilerinin dikkat etmesi gereken 4 sorumluluk!

Site yöneticilerinin dikkat etmesi gereken 4 sorumluluk!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için bugünki yazısında site yönetimi ve yöneticilerin sorumluluklarını ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



1) Karar alma yetki ve sorumluluğu, kat malikleri genel/temsilciler kurulundadır: Kat malikleri genel/ temsilciler kurulu, bu yetkisini mevzuat çerçevesinde kararın ve doğru davetle yapılmış  toplantının özelliğine göre tüm maliklerin veya toplantıya katılanların oybirliği,oy çokluğu, 1/3-4/5, tekil veya çifte nisapla alabilir ve  toplantı yöneticilerine yetki vererek veya bizatihi kurul üyelerince imza altına alınarak noter onaylı deftere dikte ederek kullanır.


2) İcra yetki ve sorumluluğu, yönetim kurulundadır: Çifte nisapla kurul tarafından atanan yönetim kurulu, kendisini atayan kurulun aldığı kararları hukuki-mali-sosyal-idari kaygılarla tasarrufundaki personel-malzeme-eğitim-prosedür dörtgeninde, adına düzenlenmiş noter onaylı deftere dikte edip imza altına alarak,  uygulamaya yönelik  kararları, hayata geçirecek, icraatlarda bulunur. Her yıl yönetim planında belirtilen tarihlerde vekili olduğu kurula  icraatları hakkında dört yapısal kaygılı hesap verir.


3) Denetim yetki ve sorumluluğu, denetim kurulundadır: Çifte nisapla kurul tarafından seçilen denetim kurulu, yine kurul tarafından ataması yapılan yönetim kurulunu hukuki-mali-sosyal-idari çerçevede asgari üç ayda bir denetler ve her yıl yönetim planında belirtilen tarihlerde kurula rapor sunar.


4) Uygulama yetki ve sorumluluğu, site organizasyonunda/müdüründedir: İşveren vekili olarak atanan site yönetim müdürü,  yönetim kurulunun icraatlarını ekip-ekipman-prosedür ve site yaşam kültürü çerçevesinde, sakinlerin kendilerini özel hissedebileceği  daha güvenli, daha temiz, daha bakımlı bir site yaşam alanı oluşturur.


Web: www.konutsitesiyonetimi.com  


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni


Sitelerde komşuluk hukukunu etkileyen 3 nokta!


Geri Dön