28 / 03 / 2024

TGÜB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman oldu!

TGÜB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman oldu!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği 25. Kuruluş Yılı’nı kutladı. Türkiye Gazbeton sektörünün bir araya geldiği gecede Kamu Kurum ve Kuruluşları, üniversiteler, sanayi dünyası, inşaat sektörü, mimarlar ve STK temsilcilerinden oluşan davetliler yer aldı



Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) 25. Kuruluş Yılı’nı Ankara’da kutladı. Türkiye Gazbeton sektörünün bir araya geldiği gecede Kamu Kurum ve Kuruluşları, üniversiteler, sanayi dünyası, inşaat sektörü, mimarlar ve STK temsilcilerinden oluşan seçkin davetliler yer aldı.


Ankara Palas’ta gerçekleşen gecede, gazbetonun Türkiye’de üretiminde ve gazbeton sektörünün gelişiminde öncü ve lider rol oynayan sektörün duayenlerinden Türk Ytong kurucusu Bülent Demiren ve AKG Gazbeton kurucusu Öner Akgerman’a TGÜB tarafından “Fark Yaratan Liderler” Ödülleri verildi.


Gecenin açılış konuşmasını yapan TGÜB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman; “Gazbeton sektörü son yıllarda önemli ilerlemeler kaydetti. 25 yıl önce iki öncü sanayicinin liderliğiyle kurulan TGÜB bugün bizi Avrupa liderliğine taşıyor. İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz 25. Kuruluş Yılı etkinliklerinde 2014 verileri kapsamında Türkiye’nin yaklaşık 4.8 milyon metreküp üretim hacmiyle Avrupa gazbeton lideri olduğunu duyurmuştuk. Avrupa Gazbeton Birliği (EAACA) tarafından güncellenen 2015 rakamlarında ise Türkiye %10 büyüyerek üretim kapasitesini 5.2 milyon metreküpe çıkardı. Böylece Avrupa Liderliğimizi geliştirerek koruduk. Gerek üretim kapasiteleri gerekse Ar-Ge konusunda Avrupa’da örnek gösteriİiyoruz. Türkiye’de bu denli başarı gösteren bir başka sektör bulmak zor. Bu başarılar birliğin seçkin üyeleri ve üyelerin etik ve uyumlu çalışması ile gerçekleşiyor. 25. yılımızı kutladığımız bu gecede bende tüm üyelerimize sağladıkları katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.


TGÜB 25. Kuruluş Yılı için düzenlenen yarışma ile belirlenen fotoğrafların sergilendiği Fark Yaratan Yapılar Fotoğraf Sergisi’nin davetlileri karşıladığı organizasyon, büyük aile fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.


TGÜB Yeni Başkanını Seçti


25. Kuruluş Yılı  Ankara  organizasyonu ile aynı gün içinde düzenlenen TGÜB 25. OlağanGenel Kurulunda görev değişimi yaşandı. TGÜB Yönetim Kurulu Başkanlığını bundan sonra AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman yürütecek. Görevi Türk Ytong CEO’su Fethi Hinginar’dan devralan Levent Akgerman iki yıl boyunca TGÜB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenecek.

Levent Akgerman Kimdir ?


Evli ve iki çocuk babası olan Akgerman, AKG Gazbeton İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. EGİAD, İMSAD ve DEİK’te başkan ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Akgerman, TGÜB Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği - BASİFED Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenmektedir.


Levent Akgerman kimdir?



Geri Dön