18 / 04 / 2024

TOKİ'nin Çeşme projesine belediye başkanı karşı çıkıyor!

TOKİ'nin Çeşme projesine belediye başkanı karşı çıkıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, TOKİ konutları için Ak Parti'ye yüklendi, iktidarın Çeşme'de oy alabilmek için oyuna giriştiğini iddia etti İZMİR'İN turizm cenneti Çeşme'de son günlerde yaşanan ilginç olaylar akıl karıştırıyor



Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu Çeşme'ye hizmet için çabaladıklarını söylerken AK Partili meclis üyelerinin ard arda gelen engellemeleriyle hizmetlerin engellenmeye çalışıldığını söyledi. 


SİYASİ RANT PEŞİNDELER 

DÖRT katlı  TOKİ  konutlarına evet diyen AK Partililerin 3 katlı kültür merkezine savaş açtığını söyleyen Tütüncüoğlu "TOKİ'de oturacaklar için Çeşme'de iş sahası yok. Kutu gibi evlerin turizme de katkısı yok. Çeşme'nin yönetimini almak için buraya adam taşıyıp oy alma derdindeler" dedi.


Çeşme Belediyesi'nin son meclisinde AK Partili meclis üyelerinin onay vermediği ek bütçe' ile hizmete engel olunduğunu söyleyen Başkan Tütüncüoğlu "Her şeye rağmen hizmet için görevdeyiz" dedi izmir'in turizm cenneti Çeşme'de son günlerde yaşanan ilginç olaylar akıl karıştırıyor. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu Çeşme'ye hizmet için çabaladıklarını söylerken AK Partili meclis üyelerinin ard arda gelen engellemeleriyle hizmetlerin engellendiğini ancak sonuna kadar hizmet için çalışacaklarını söyledi. 


Önceki gün yapılan belediye meclisinde gündeme getirilen ek bütçe önergesi AK Partili üyelerce reddedildi. Tütüncüoğlu "Yeni bağlanan yerler için bir evvelki mecliste buralara gerekli destek ve yatırımları yapmak için karar aldık. Onların ihalelerine çıkıyoruz. Para aktarmak için meclise bütçeyi getirdik hayır dediler. 


Yani hizmete hayır dediler. Bize bağlanan yerler veyahutta daha istenen yerlere hizmete hayır dediler. Onlar muhalefet için her şeye hayır demek arzusunda" dedi. Büyükşehir Yasası ile birlikte Çeşme Belediyesi hizmet sınırlarına giren yeni yerler için çalıştıklarını dile getiren Başkan, Çeşme sınırlarında bitirdikleri yolu Ildırı'ya kadar uzatacaklarım ve diğer ilçelerde alt yapı çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. 


Tütüncüoğlu "Biz bu yolu Ildırı'ya kadar uzatacağız. 2-3 trilyonluk bir olay. Önceki sene kendi hudutlarımız içinde kesmiştik. Germiyan'a ulaşacağız. 

Germiya'nın mezarlıklarını yapıyoruz. Oyun sahalarını ve arıtma tesislerine başlıyoruz. Aynı şekilde Reisdere'de kanalizasyonu bitiriyoruz. Bunlar Büyükşehir Yasası' ndan sonra gelen işler. 'Parayı oraya aktannaym' diyorlar. Mazeretleri de yok. "Biz ne yapılacağını bilmiyoruz. Çıkın ihaleye ondan sonra bilelim" diyorlar. Yasaya göre ihaleye para olmadan çıkılamıyor. Parayı aktardıktan sonra ihaleye çıkılıyor. 


Yani doğrudan doğruya hizmetleri aksatmak için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi. 

Siyasi rant Çeşme'ye yapılmak istenen yüksek yoğunluklu TOKİ konutlarının siyasi kaygılar içerdiğini belirten Tütüncüoğlu, bir önceki mecliste yine AK Partililerce reddedilen sosyal tesis binasını hatırlattı. Son mecliste gündeme getirilen 3 katlı belediye hizmet ve sosyal tesis binası projesine red oyu kullanan AK Partililerin TOKİ'nin yapacağı 4 katlı binaları sonuna kadar desteklemesinin siyasi bir tavır olduğunun altım çizen Başkan, "Belediye hizmet alam ve sosyal tesis alanı 3 katlı. AK Partili meclis üyeleri 'hayır' dedi ama TOKİ'nin 4 katlı binalarını sonuna kadar savundular. TOKİ'ler oy kaygısı ile yapılıyor. Bakın 'Düşük gelirli vatandaşların denize girmesi için' diyorlar hayır. Burada bunları yapıyorlarsa Urla, Karaburun, Seferihisar var. Bizden daha yakın izmir'den geleceklere. 


Buralarda oturacaklara iş sahası açılacak herhangi bir yer yok. Çeşme'de oteller dışında herhangi bir ticarethane yok. Doğrudan doğruya burada siyasi rant elde etmek için bunları yapıyorlar. Burada oturmayanları buraya getirip onlardan alacakları oylarla Çeşme'nin yerel yönetimini ele almak istiyorlar" dedi. 


"Tarih affetmez" Çeşme'de yapılacak her türlü binada 2002'de hazırlanarak kabul edilmiş olan imar planına uygun yapılması gerektiğim söyleyen Başkan Tütüncüoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sözünü anımsatarak "Tarih onları da affetmez" dedi. 


Çeşme'nin imar planını TOKI'yi onaylayan bakanlığın onadığmm altını çizen Başkan" Bizim imar planımıza göre yapılacak bir şey varsa ona bir şey demiyoruz. Yapsınlar. 

Çeşme'nin imar planı var ve bu planı 2002'de aym bakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanı onayladı. Aym plam 201I'de de valilik onayladı. Ona uygun yapsmlar. Başbakanın bir sözü var.'l buçuğu 3 yapam tarih affetmez' diyordu. 'Binalar yeşillikler içinde olmalı'. 


Bunlar 1 buçuğu 7 buçuk yapıyor yoğunluğu 5 kat arttırıyorlar. Bununla da kalmıyorlar yüksekliği 2 kat arttırıyorlar. Parsel büyüklüğünü de bin metreden 5 yüz metreye düşürüyorlar. Yani her şeyde Çeşme'nin normal imar plamnın çok dışma çıkıyorlar. Çeşme'nin planını bozmak, betonlaşmasına yol açmak demektir bu. Aynı zamanda sosyal hayatini da bozmaktır." diye konuştu. Şu an TOKİ konusunda gerekli her yere başvurularım yapıp davalarını açtıklarım söyleyen Başkan TOKİ'nin de çalışmalarına devam ettiğine dikkat çekti. 

Yenigün


Geri Dön