20 / 04 / 2024

Vodafone Arena inşaatında üzücü kaza!

Vodafone Arena inşaatında üzücü kaza!

Torun Center'da 10 işçinin asansörle birlikte yere çakılarak hayatını kaybetmesinden sonra, bu kez de Beşiktaş İnönü Stadı'nın inşaatında çalışan Ali Babuca adlı işçinin, asansör boşluğuna düşerek belini kırdığı öğrenildi.




İstanbul 'da, Ali Sami Yen Stadı'nın yerine inşa edilen Torun Center'da bu ay meydana gelen korkunç faciada 10 işçinin asansörle birlikte yere çakılarak hayatını kaybetmesinden sonra, bu kez de Beşiktaş İnönü Stadı'nın inşaatında çalışan Ali Babuca adlı işçinin, asansör boşluğuna düşerek belini kırdığı öğrenildi. Bu inşaatta asansör boşluğu çevresine uyarı levhası konmadığı, yeterli aydınlatma olmadığı, iş güvenliği önlemi alınmadığı ve Babuca'nın 18 saat çalıştırıldıktan sonra iki saatlik uykuyla iş başı yaptırıldığı iddia edildi. 


Beşiktaş İnönü Stadı'nın inşasını üstlenen BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi'ne bağlı olarak taşeron hizmet veren ' Ortadoğu Birlik İnşaat'ın çalışanı Ali Babuca ve arkadaşları, geçen 8 Eylül'de saat 03'te uykudan kaldırılarak, iş başı yaptırıldı. Kendisinden beton dökmesi istenen Babuca, iddiaya göre, beton aracına yürürken üçüncü kattan yere düşerek, zemine çakıldı. Beli kırılan Babuca, memleketi Adıyaman'a döndü.



Sabah


Geri Dön