27 / 04 / 2024

0,89 ve 0,99 faizle konut fırsatı! Hazine ve Maliye Bakanlığı detayları açıkladı!

0,89 ve 0,99 faizle konut fırsatı! Hazine ve Maliye Bakanlığı detayları açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konut sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden faydalanmaları amacıyla kullandırım esaslarının belirlendiğini açıkladı.



Vatandaşların büyük bir heyecanla beklediği  0,89 ve 0,99 faizli konut kredisinin detayları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı konut finansmanına ilişkin detayları  Bakanlığın Twitter hesabı üzerinden paylaştı. 

Konut finansman paketleriyle vatandaşları konut piyasasındaki dalgalanmaların olumsuz etkilerinden korumak ve ilk konutunu alacakların çok uygun maliyetle konuta erişimlerini artırmanın amaçlandığı ifade edilen açıklamada, konut sahibi olmayan vatandaşların ilgili paketten faydalanmaları amacıyla kullandırım esaslarının belirlendiği duyuruldu. 

Bankaların, finansman paketlerinin bu kapsamda uygulanmasına yönelik gereken kontrol ve tedbirleri de alacağı ifade edilen açıklamada, "İlk Evim Konut Finansmanı" kullandırım şartlarına ilişkin şunlar kaydedildi:

0,89 ve 0,99 faizle konut fırsatı! Hazine ve Maliye Bakanlığı detayları açıkladı!

"İlk evim konut finansman desteği 2 milyon lira değerine kadarki birinci el konutlar için geçerli olacak, konut değeri bankaların ekspertiz raporuyla belirlenip tespit edilecek. Kredi desteği kamu bankaları tarafından vatandaşların ilk konut alımını desteklemek amacı ile verilecek. Krediye başvuru tarihi itibarı ile başvuru sahibinin, tamamı kendi adına ya da eşi veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun olmaması gerekiyor. 

Başvuru sahiplerinin üzerinde hisseli taşınmaz kaydı olabilir, ancak aynı aile içinde bir konutun hisseli olarak tamamının bulunmaması şartı var. Başvuru sahiplerinin üzerinde, tapu kaydının yanında açık konut kredisi de olmaması gerekli. 10 yıla kadar vadeli finansman desteğinde, aylık 0,99 faiz oranı uygulaması yapılacak. Kredi işlemleri, bankaların genel kredi uygulamaları kapsamında yürütülecek. Vatandaşlar, bu paketten yalnızca bir kez faydalanabilecekler."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön