19 / 04 / 2024

1 Mayıs'ta açıklanacak emekli maaşlarındaki sürpriz artışı uzman isim açıkladı! En düşük ve en yüksek maaş farkı

1 Mayıs'ta açıklanacak emekli maaşlarındaki sürpriz artışı uzman isim açıkladı! En düşük ve en yüksek maaş farkı

Emekli bayram ikramiyelerinde 'zam yok' diyerek milyonlarca emekliyi üzen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, '1 Mayıs'ta sürpriz' yapacağını söylerek dikkatleri üzerine çekti. Peki emekli maaşlarında neler olacak uzman isim açıkladı.



Türkiye, şimdiden seçim sürecine girdi. 2023'te muhtemelen bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak, takvime bakınca Haziran 2023'te yapılması muhtemel seçimlere 1 yıl gibi bir zaman kaldı. Türkiye'de sayıları 12 milyonu aşan emekliler ekonomik anlamda zor günlerden geçiyor. Son 4 ayda yaşanan yüksek enflasyon asgari ücret ve emekli maaşlarındaki alım gücünü iyiden iyiye düşürdü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli bayram ikramiyelerinin Hazine bütçesine büyük yük getireceğini ifade ederek, 'Çok büyük rakam bireyselde bin 100 lira ama toplamda 25 milyar ediyor. Rakam çok büyük' diyerek emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayacağını ifade etmişti. 

BAKAN BİLGİN 1 MAYIS'TA NE SÜRPRİZİ YAPACAK?

Kamuoyunda büyük hayal kırıklığı yaratan emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmayacağı haberinin sıcağı geçmeden Çalışma ve Sosyal Bakanı, milyonlarca emekli ve asgari ücretliye '1 Mayıs'ta sürpriz' açıklaması yaparak dikkatleri üzerine çekti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön