18 / 04 / 2024

1 milyon kişinin KEY'i bankada kaldı

1 milyon kişinin KEY'i bankada kaldı

Konut Edindirme Yardımı hesaplarının tasfiyesi kapsamında 490 bin kişiye 200 milyon lira ödendi.1 milyon kişi paralarını almaya gitmedi



Milyonlarca hak sahibinin merakla beklediği Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinin üçüncü bölümü beklenen ilgiyi görmedi. 1.3 milyon kişiye ödeme yapılmasına ilişkin listenin, Resmi Gazete'nin 22 Ağustos'taki mükerrer sayısında yayımlanmasından sonra, geçen hafta sonu itibariyle 490 bin kişiye toplam 200 milyon lira ödendi. Kişi başına ortalama ödeme tutarı 408 lira oldu. Liste kapsamındaki kişilere, 23 Ağustos-3 Eylül döneminde TC vatandaşlık numaralarının son rakamına göre günler belirlenerek ödeme yapıldı.

ÖDEME DEVAM EDİYOR
Halen 1 milyon kayıtı içeren ve toplam 80 milyon lira ödeme bulunan hak sahipleri henüz şubelere uğramadı. Genellikle az miktarda KEY parası bulunanlar şubelere bu parayı almak için gitmiyor. Liste kapsamında toplam 279 milyon 470.4 bin lira ödeme yapılması öngörülüyor. Listede adı bulunanlar, doğrudan Ziraat Bankası şubelerine başvurarak paralarını alabilecekler.

YÜZDE 11.25 ZAM UYGULANDI
KEY için bu yıl Mart'ta yayımlanan ilk listede yer alan hak sahipleri için yapılan nema hesaplaması neticesinde oluşan yardım tutarına, ilgili kanun uyarınca ilk ilanın yapılacağı tarihe kadarki dönem için yüzde 10 artış uygulanmıştı. İlk ilan tarihinden sonraki listelerde isimleri yer alan hak sahiplerine ise her ilan dönemi için başlangıçtaki yüzde 10 artışa ilave olarak basit usulde yüzde 1.25 artış uygulanıyor.
Sabah


 


Geri Dön