19 / 04 / 2024

1 Ocak 2023 emekli zamları hesaplandı! Emekli maaşını duyanlar sevinçten havalara uçtu!

1 Ocak 2023 emekli zamları hesaplandı! Emekli maaşını duyanlar sevinçten havalara uçtu!

Yeni yılla birlikte emekliler maaşlarına gelecek zammı merak ediyor. 1 Ocak 2023 emekli zamları tek tek hesaplandı! Emekli maaşını duyanlar sevinçten havalara uçtu! İşte emekli maaşlarına gelecek zam oranıyla ilgili detaylar…



EMEKLİLER ASGARİ ÜCRET ARTIŞI ORANINDA ZAM İSTİYOR

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli aylıklarının asgari ücretin bir hayli altında kaldığını hatırlatarak, emekli aylıklarına asgari ücretteki artış oranında zam istediklerini söyledi. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, asgari ücretin 8 bin 506 TL’ye yükselmesine rağmen en düşük emekli aylığının 3 bin 500 TL’de kaldığını ifade etti.

“Milyonlarca emekli, en düşük emekli aylığı olan 3 bin 500 lira alıyor” diyen Ergün, “Asgari ücretin bile düşük bulunduğu bir ortamda, milyonlarca emekli, asgari ücret rakamının yaklaşık yarısına bir ay geçinmek durumunda kalıyor” diye konuştu. “Bunu gidermek için öncelikle emekli aylıklarına asgari ücret seviyesi ve artış oranı dikkate alınarak zam yapılmalı” diyen Ergün, 2000 yılından sonra emekli olanların aylıklarını yükseltecek bir intibak düzenlemesinin gerekliliğine işaret etti.

1 Ocak 2023 emekli zamları hesaplandı! Emekli maaşını duyanlar sevinçten havalara uçtu!

Yine konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre, yüzde 54,7'lik oranın emekliler için de uygulanması ihtimaller arasında. Eğer bu şekilde uygulanırsa en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi maaşı 5 bin lirayı geçecek. Taban maaş artırılırsa seyyanen artış ile tamamlanacak. 2000 yılı öncesi SSK emeklisinin en düşük maaşı ise yaklaşık 7 bin lira olacak.

Memur ve emekli nefesini tuttu o tarihi bekliyor! Maaş zammı ne kadar olacak?

EYT’liler o detaya dikkat! Kıdem tazminatları ne olacak?

Emekli promosyonlarında resmen 1 Ocak 2023 depremi! Bankalar peş peşe açıkladı! Görenin ağzı 1 karış açık kaldı!


Geri Dön