19 / 04 / 2024

1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi gerçekleşti!

1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi gerçekleşti!

"1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi"nde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'ya yılda 200 bin yerli ve yabancı turist geliyorken son dönemde bu sayı 400 bini geçerek 500 bine yaklaştı. Turizm Ordu'da gelecek vaat ediyor" dedi.




TIG Grup Yatırım Organizasyon ve Ordu Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen "1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi" Ordu'da başladı. Altınordu ilçesindeki bir otelde düzenlenen, Ordu turizminin geliştirilmesi ve yatırımcıların Ordu'daki yatırım olanaklarını arttırması için gerçekleştirilen Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi'ne Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, TIG Grup Uluslar arası Yatırım ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Hayreddin Turan, Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği Başkanı Dr. Muhammed Al Adil, Türkiye, Arap ve Körfez ülkelerinden iş adamları ve yatırımcılar katıldı.


1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi düzenlenen kahvaltı programı ile başladı. Ordu'nun doğal güzelliklerinin gösterildiği VTR'nin ardından Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından zirvenin açılış konuşması gerçekleştirildi. Vali Balkanlıoğlu konuşmasında Ordu'nun doğal güzelliklerini anlatırken yatırımcılar içinde Ordu'nun kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söyledi.


"Turizm Ordu'da gelecek vaat ediyor"


Ordu'nun çok güzel, güvenilir bir il olduğunu ve turizmin Ordu'da gelecek vaat ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "İki yılı aşkın süredir Ordu'da görev yapıyorum, buradaki manzara beni adeta büyüledi. Ordu şehri cennet bahçelerinden bir bahçe Karadeniz'in incisi. Ordu yayları ve dağları dünyanın birçok yerinden daha güzel ve bakir yerler. Bu doğal güzelliklerin yanı sıra Türkiye'nin en güvenli illerinden bir tanesi Ordu'dur. Emniyet ve asayiş bakımından hemen hemen hiçbir olay olmaz. Bu sebeplerden dolayı Ordu'ya hem yatırım için hem de ziyaret ve seyahat için gelebilirsiniz. Bu sayede karşılık turist alışverişinde de bulunulabilir. Daha önceleri Ordu'ya yılda 200 bin yerli ve yabancı turist geliyorken son dönemde bu sayı 400 bini geçerek 500 bine yaklaştı. Turizm Ordu'da gelecek vaat ediyor" diye konuştu.


Adil: "Ordu'nun Arap başkentlerinde tanıtılması gerekir"


Zirvede söz alan Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği Başkanı Dr. Muhammed Al Adil, Ordu'nun başka ülkelerden tanıtılması gerektiğine vurgu yaptı. Turizmin geliştirilmesi için en önemli hususun tanıtım olduğuna dikkat çeken Adil, "Turizmde en önemli etken tanıtımdır. Turistleri ve yatırımcıları Ordu'ya davet edebilirsiniz ancak bu yeterli değildir. Ordu'nun Arap başkentlerinde tanıtılması gerekir. Bu sayede turizmden yatırım alanlarına ve gayrimenkule kadar yatırımlar olacaktır. Çünkü Ordu bu hususların sağlanması için çok güzel bir yer" şeklinde konuştu.


Zirve konuşmaların ardından gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı ile devam etti.



Hedef Halk


Geri Dön