26 / 04 / 2024

100 kat daha güçlü cam binalar geliyor!

100 kat daha güçlü cam binalar geliyor!

Metropollerde cam binaların sayısının artmasıyla birlikte, dayanıklılık ve tasarım da ön plana çıkıyor. Bir firma tarafından geliştirilen yeni teknoloji sayesinde binalar artık "lamine güvenlik camı" uygulamalarında 100 kat daha sert ve beş kat daha güçlü




 PVB ara katmanından 100 kat daha sert ve beş kat daha güçlü özellik taşıyan binaların mucidi olan DuPont SentryGlas, gülü binalara tamamen yeni bir yaklaşım getiriyor. Böylelikle cam, yük altındayken ve yazın doğrudan güneş ışığı altındayken bile, dayanım açısında mükemmel davranış gösteriyor. Bu nedenle lamine edilmiş cam paneller, PVB lamine edilmiş cam panelleri ile karşılaştırıldığında, aynı yük altındayken, yaklaşık yüzde 40 oranında cam panelin incelmesine olanak sağlıyor. Potas üretimi için kullanılan önemli bir maden olan silvinit kristalinden esinlenerek tasarlanan Belarusian Potash Company'nin (BPC) yeni merkez ofisi, ışık ve rengi azami seviyeye çıkartmak için kullanılan mükemmel bir cam uygulama örneği sunuyor. 


  İki kanadın merkezinde stilize kırmızı bir kristalde birleşeceği şekilde form verilen bina, yukarıdan bakıldığında bir kuş gibi görünüyor. Kanatlar, kristal antre salonuyla, merpen boşluğu ve panoromik asansörlerin birleştiği yüksek bir avlu ile bağlanıyor. Her kanat, konfor ve sakinlik havası yaratmak üzere bir galeriyi temsil ediyor.



Zaman




Geri Dön