28 / 03 / 2024

Dupont Manzarayı yakalamak için güç ve estetiği birleştiriyor!

Dupont Manzarayı yakalamak için güç ve estetiği birleştiriyor!

200 yılı aşkın bir süredir çeşitli bilim dallarına destek veren ve yıllık 2.1 milyar dolar Ar-Ge bütçesi olan Dupont, SentryGlas ile binalardaki “lamine güvenlik camı” uygulamalarında 100 kat daha sert ve beş kat daha güçlü özellik taşıyor...



Binalardaki cam cephe giydirme uygulamaları, gün ışığından faydalanma, manzaranın iç mekanla bütünleşmesi ve son derece estetik olması nedeniyle tüm dünyada her geçen gün yaygınlaşıyor. Onlarca yıl boyunca, polivinil butiral’den (PVB) yapılan ara katmanlar, “lamine güvenlik camı” üretiminde bir endüstri standardıydı. Mimarlar bu tür camların tasarımlarına yaptığı katkının farkındalar ve cephelerde, çatı ışıklıkları ve pencerelerde yaygın olarak kullanıyorlar. Buna karşın, DuPont™ SentryGlas® tamamen yeni bir yaklaşım getiriyor, çünkü PVB ara katmanından 100 kat daha sert ve beş kat daha güçlü özellik taşıyor. Sonuç olarak, yüksek sıcaklıklarda bile, iki lamine cam tabakası arasında mükemmele yakın yük iletimi sağlıyor. Böylelikle cam, yük altındayken ve yazın doğrudan güneş ışığı altındayken bile, dayanım açısında mükemmel davranış gösteriyor. Bu sebeple DuPont™ SentryGlas® lamine edilmiş cam panelleri, PVB lamine edilmiş cam panelleri ile karşılaştırıldığında, aynı yük altındayken, yaklaşık % 40 oranında cam panelin incelmesine olanak sağlıyor. 

Potas üretimi için kullanılan önemli bir maden olan silvinit kristalininden esinlenerek  tasarlanan Belarusian Potash Company’nin (BPC)  yeni merkez ofisi, ışık ve rengi azami seviyeye çıkartmak için kullanılan mükemmel  bir cam uygulama örneği sunuyor. Sefar’ın farklı renkli kumaşı ile DuPont™ SentryGlas®’ın kombinasyonu gerçekten dikkat çeken, estetik olarak hoşa giden ve yapısal olarak sağlam bir cam uygulama tasarımı yaratıyor. 

İki kanadın merkezinde stilize kırmızı bir kristalde birleşeceği şekilde form verilen bina, yukarıdan bakıldığında bir kuş gibi görünüyor. Kanatlar, kristal antre salonuyla, merpen boşluğu ve panoramik asansörlerin birleştiği yüksek bir avlu ile bağlanıyor. Her kanat, konfor ve sakinlik havası yaratmak üzere bir galeriyi temsil ediyor.

Merkezdeki kırmızı kristal yapıda, cama kumaş benzeri yapısal bir özellik veren %55  ışık geçirgenliğine sahip  Sefar® Architecture VISION 260/55 kullanılıyor. Dış cephe, binanın etrafındaki değişen iklimsel koşulları yansıtan, yansıtmalı kırmızı alüminyum metal kaplama ile dekore ediliyor. İçeride ise, siyah kumaş neredeyse sınırsız bir dış dünya manzarası sunuyor. Lamine cam panellerde, ilave ağırlık katmadan ve tasarımdan ödün vermeden, tasarımın yapısal kuvvetine katkıda bulunan DuPont™ SentryGlas® ara katmanı kullanılıyor. Toplam 2,850 m2’lik alanı kaplayan cam cephe, çelik konstrüksiyon  üzerine uygulanıyor. 

GLASSBELL’den D.Sc.Dmitri Sobolevski, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “DuPont™ SentryGlas®, eşsiz yapısal performansı ile geleceğin inşaat malzemesi. Sayısız testler ve denemeler sonucu   GLASSBEL, DuPont™ SentryGlas® ile en uygun çözümü ortaya çıkardı. Sonuç olarak Belarusian Potash Company’nin ofisi gibi eşsiz  bir proje ortaya çıktı. GLASSBEL, DuPont™ SenryGlas® ara tabakalarını  daha farklı ve performanslı uygulamalarda kullanmak için çalışmalarına devam ediyor.” 

Sefar’dan Jérôme Lugrin yaptığı açıklamada “DuPont™ SentryGlas® ve Sefar Architecture Vision, güçlü ve estetik açıdan memnuniyet verici bir tasarım ortaya çıkarmak için birlikte çok iyi çalışmaktadır. Uygulamanın uzun vadede transparanlığını ve optik özelliklerini koruyabilmesi, tasarımın da estetik olarak uzun yıllar çekici olacağı anlamına geliyor. DuPont ™ SentryGlas®, kumaş örgü ile uyum açısından PVB’nin performansını  aşmakta, bu da uzun dönem de  neme ve yüksek sıcaklığadayanıklılık sağlıyor” dedi.


DuPont Lamine Cam Çözümleri, lamine cam üreticilerine, mimarlara ve  tasarımcılara ürün ve yenilikler sağlıyor. Enerji tasarrufuna önem veren daha fazla doğal ışığı içeriye alan binaların yapılmasını ve otomotiv güvenliğinin geliştirilmesini sağlayarak daha iyi bir dünya yaratılmasına yardımcı oluyor. 

The DuPont Oval Logo, DuPont™, The miracles of science™ ve ® veya  ™ ile ifade edilen tüm ürünler tescilli ticari markalar veya DuPont’un veya bağlı kuruluşlarının ticari markalarıdır. 



Geri Dön