28 / 03 / 2024

11. İstanbul Pencere Fuarı, TÜYAP'ta açıldı

11. İstanbul Pencere Fuarı, TÜYAP'ta açıldı

"11. İstanbul Pencere Fuarı" TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı



Pencere Üreticileri Kalite Birliği Derneği (PÜKAB) ve Plastik Profil Üreticileri Kalite Birliği Derneği (PÜKAD) tarafından düzenlenen fuara ilişkin AA muhabirine bilgi veren TÜYAP Fuarcılık İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın, fuarın konusunda dünyanın ikinci, Avrasya'nın en büyük fuarı olduğunu söyledi.

Fuarın 40 bin metrekarelik alan üzerine kurulduğunu, 25 ülkeden 450 firma ve firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Yalçın, fuara 60 ülkeden 5 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesini beklediklerini ifade etti.

Pencere sektörünün, stratejik olarak Türkiye'nin güçlü olduğu bir sanayi kolu olduğunu dile getiren Yalçın, fuarın pencere, pencere aksesuarları, profiller, cam, cam ürünleri, cam teknolojileri, cam ürünleri, cam işleme teknolojileri, kapı, panel, pano gibi ahşap, alüminyum, metal ve plastikten yapılan geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye inşaat sektörünün dinamik bir potansiyeli olduğunu, ekonomik durgunluk dönemlerinde belirli zorluklar yaşansa da sektörün tümüyle durmadığını, gelişerek ilerleyişini sürdürdüğünü anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu anlamda fuarın öneminin büyük olduğunu düşünüyoruz. İnsanın yaşam kalitesinin artması, daha iyi konutlarda, daha iyi iş yerlerinde yaşama ve çalışma isteğinin artıyor olması doğal olarak konutlarda ve iş yerlerinde standartları yükseltiyor. Bu fuarlarda sergilenen çeşitli ürünler de bu konseptin tamamlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye pazarında bir yıl boyunca 81 ilde tanıtım gerçekleştirildi. Yurt dışında da özellikle Balkanlar'da, Karadeniz'e komşu ülkelerde, Hazar Havzası ve ona komşu olan ülkelerde, İran, Orta Doğu ve Afrika'nın kuzeyinde çok etkin tanıtım gerçekleştirildi. Bu ülkeler mal hareket alanının içinde kalan ülkeler. Bu bölgelerde, sivil toplum örgütleri, devlet ve kamu kuruluşları nezdinde, üretim yapan fabrikaların yöneticileri nezdinde tanıtım çalışması gerçekleştirdik. Bu sayede fuarımıza 2 binin üzerinde yabancı ziyaretçinin
gelmesini bekliyoruz. 2 binli sayılar bu tür fuarlar için çok ciddi sayılar."

Türkiye'nin yakın zamana kadar yabancıların dikkatini çekmediğini, genellikle iç pazarı tatmin eden fuarların gerçekleştirildiğini ifade eden Yalçın, "Gerek batıdan gerekse Türkiye'yi çevreleyen ülkelerden gelen ziyaretçilerle fuar, daha büyük kitleleri buluşturan bir platforma dönüştü. Bu da bizim endüstrimizin güçlenmesine zemin hazırlıyor" dedi.

-EKONOMİK KRİZİN ETKİLERİ-
Serdar Yalçın, 2007-2008 yıllarında fuarın büyüdüğünü ancak geçen yıl stabil olarak kaldığını söyledi.

Sektörün önünün sıkışık olduğunu bildikleri için tanıtım çalışmalarına önem verdiklerini, bunun etkilerini bu yıl da toplamaya başladıkların ifade eden Yalçın, "2010 yılında tekrar ilk defa fuarda yüzde 5 oranında büyüme gerçekleşti. Bu çok önemli. Bunun ziyaretçiye de yansıyacağını düşünüyoruz" dedi.

Öte yandan, programında olmasına rağmen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in, başka bir programı nedeniyle fuarın açılışına katılamadığı bildirildi.

Fuar, 14 Mart tarihine kadar gezilebilecek.
AA


Geri Dön