19 / 04 / 2024

11. Uluslararası İnşaat Fuarı Ankara'da açıldı!

11. Uluslararası İnşaat Fuarı Ankara'da açıldı!

11. Uluslararası İnşaat Malzemeleri Yapı Yenileme Fuarı Ankara'da kapılarını açtı. Sektör temsilcileri, son teknoloji ürünlerini görücüye çıkardı.



11. Uluslararası İnşaat Malzemeleri Yapı Yenileme Fuarı sektör temsilcilerini Ankara'da buluşturdu. Fuarda son teknoloji ürünler görücüye çıktı. 4 gün süren fuarda kaba ve ince yapı malzemeleri, ev dekorasyonu ürünleri yer aldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 87 firmanın katıldığı fuara, sektör temsilcileri ve Başkentlilerin ilgisi yoğun oldu. 


"ANKARA SEKTÖRDE BÜYÜK GELİŞME GÖSTERDİ" 

CYF Fuarcılık Satış Müdürü Mustafa Gültekin fuarın amacının firmaların ürünlerini veya gelişmeleri müşterilerine duyurabilmek olduğunu belirterek, "Fuarda yapıya dair A'dan Z'ye her şey bulunuyor. Kaba ve ince yapı malzemeleri, ev dekorasyonu ürünleri dahil, yapı kalemi denildiğinde akla gelebilecek her türlü ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Normal duvar kağıtlarından farkı taş şeklinde bir görüntü oluşturan beton esaslı duvar kağıtları, prefabrik evler, zemin kaplama malzemeleri, bina otomasyon sistemleriyle ilgili teknolojik ürünler de var. Hem bireysel müşterilere hem de kurumsal firmalara hitap eden ürünler bulunuyor" dedi. 


İnşaat sektörünün ülkemizin lokomotif sektörlerinden bir olduğu ifade eden Gültekin, "Türkiye'de inşaat sektörü denince akla İstanbul geliyor fakat  Ankara  da yapı ve inşaat sektöründe -hem konut hemde kentsel gelişim projeleri göz önüne alındığında son 5 yılda büyük gelişme katetti. Bu gelişmeler sektöre hız katıyor. Böylece malzeme alım satımı ve istihdam da ciddi bir artış yaşanıyor. Proje sayısı ne kadar artarsa kentin ekonomisi de o derecede yükseliyor. Bu tür fuarlar sektöre her zaman katkı sağlamıştır" dedi. 


ÇOCUKLAR İÇİN ANİMASYON 

Fuarda yer alan firmalardan Gentaş Asansör'ün sahibi Hakan Çolak asansör sistemlerinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Asansör bakımının son derece önemli olduğunu ifade eden Çolak, "Ülkemizde asansör bakımına gereken önem verilmiyor. Her ne kadar son teknoloji kullanılsa da bazen arıza yapma ihtimali de oluyor. Son dönemde bu konuda sıkı denetim yapılıyor. Biz de insanları bilinçlendirmek için, özellikle çocukların bilinçlenmesi için animasyon filmi yaptık. Çocuklar bu konuda anne ve babalarına oranla daha dikkatli" diye konuştu. 




Habertürk Ankara



Geri Dön