28 / 03 / 2024

126 binaya THY sponsorluğunda tarihi makyaj!

126 binaya THY sponsorluğunda tarihi makyaj!

ZEYNEL YAMAN18.04.2011Esenler Belediyesi, THY'nin sponsorluğunda, Atatürk Havalimanı yolu üzerindeki 126 binaya tarihi makyaj yapacak. Proje, 1 milyon 750 bin TL'ye mal olacak



Atatürk Havalimanı ile şehir merkezinin bağlantısını sağlayan TEM otoyolunun Esenler mevkisindeki evler, tarihi bina makyajıyla giydirilecek. Esenler Belediyesi ile Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle gerçekleştirilecek proje kapsamında, yol kenarındaki 126 yapı, Selçuklu ve Osmanlı mimarisine uygun görünüme kavuşturulacak. Esenler Belediyesi'nin 'Güzel Esenler' projesi kapsamında mülk sahipleriyle görüşüldü ve proje bedelinin yüzde 80'inin sponsor desteğiyle karşılanması, kalan yüzde 20'lik kısmın da mülk sahipleri tarafından ödenmesi kararlaştırıldı. Sponsorluk için THY'nin kapısını çalan ilçe belediyesi, olumlu yanıt aldı.

OSMANLI şžEHRİ GİBİ...
Proje için teknik çalışmaların tamamlandığı öğrenilirken, cepheleri yenilenen binaların bulunduğu yol kenarında, projenin sponsorluğunu üstlenen THY'nin amblemini taşıyan bir de uçak yer alacağı bildirildi. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Projenin 1 milyon 750 bin TL'ye mal olacağını söyledi. Göksu, 'Proje tamamlandığında, Esenler'e gelenler, kendilerini bir Osmanlı veya Selçuklu şehrine girmiş gibi hissedecek' dedi.

Sabah/Zeynel Yaman

 


Geri Dön