19 / 04 / 2024

1.4 milyar dolarlık Mardan Palace Oteli Haziran'da açılacak

1.4 milyar dolarlık Mardan Palace Oteli Haziran'da açılacak

Azeri milyarder Telman İsmailov Antalya'da Mardan Palace adıyla Avrupa'nın en lüks otelini Haziran ayında açmaya hazırlanıyor



Antalya'da Mardan Palace adıyla Avrupa'nın en lüks otelini Haziran ayında açmaya hazırlanan İsmailov, iki yıl önce Antalya'da Başbakan Erdoğan ile görüşmek için 1.5 milyon dolarlık Rolls Royce arabasında bir saat beklemesi ile gündeme oturmuştu. Birçok bölümü altın kaplama olan, sadece Hermes yemek tabaklarına 1.35 milyon dolar harcanan otel Avrupa basınında da ilgi odağı olmuş durumda. Son olarak The Times gazetesi Antalya'da Azeri milyarder Telman İsmailov tarafından yaptırılan 1.4 milyar dolarlık otele yer vermiş ve "Yatırım 1.4 milyar dolar, şaka değil gerçek" ifadesini kullanmıştı.

İsmailov, gayrimenkul ve petrol sektöründe faaliyet gösteriyor. Lukoil'in ortağı olan İsmailov'un sadece Moskova'da kira aldığı 2 milyon metrekare mülkü bulunuyor. Lüks tutkusu ile tanınan Azeri asıllı işadamı, 2005'te de doğumgünü için 2.1 milyon dolar verip ünlü sanatçı Jennifer Lopez'i Azerbaycan'a getirtmişti.(Vatan)

Konuyla ilgili diğer gazetelerde yer alan haberler

Telman İsmailov'un 1.4 milyar dolarlık oteli Haziran'da açılıyor

The Times gazetesi dünkü sayısısında Antalya'da Haziran ayında açılacak Azeri milyarder Telman İsmailov tarafından yaptırılan 1.4 milyar dolarlık otele yer verdi

Yatırım tutarı için "1.4 milyar dolar, (şaka değil gerçek" ifadesi kullanan gazete, otelin Avrupa'nın en lüks oteli olacağını yazdı. Haberde "Sovyet Barbie'lerinin düğün keklerine" benzetilen otelin pek çok bölümünde altın kaplama kullanıldığına yer verildi. Restoranlarda kullanılan tabakların Hermes'ten olduğu ve sadece tabak takımlarına 1.35 milyon dolar harcandığı belirtildi.

2 BİN 120 STERLİNE ROTSCHILD
Otel önündeki plaja Mısırdan 9 bin ton altın rengi kum getirildiğine de yer verilen haberde suit fiyatlarının ise 13 bin sterline kadar çıktığı belirtildi.
Ötelin şarap mahzeninde şişesi 2 bin 120 sterlin olan Château Lafite Rothschild'in 1996 şaraplarının bulunduğuna yer veriliyor. Haberde oteldeki görevlilerin Burj el Arab'ın beyaz eldivenli aşırı titiz ya da Emirates Palace'ın robotik fügürlerle hareket eden görevlilerinin aksine insanın gösünün içine bakarak servis ettiğinden bahsedildi.

EN PAHALI OTEL
- 10 bin m2 altın
- 500 bin kristal
- 23 bin m2 İtalyan mermeri
- 1.35 milyon $'a Hermes tabakları  (Sabah)


Geri Dön