25 / 04 / 2024

16 yıldır kentsel dönüşümle hak sahibi olduğu evin tapusunu alamadı! 

16 yıldır kentsel dönüşümle hak sahibi olduğu evin tapusunu alamadı! 

Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çekilişte evi bodrum katından çıkan Ankaralı Hüseyin Şeremet, 16 yıldır verilen sözün tutulmasını bekliyor.



Ankaralı vatandaşlardan Hüseyin Şeremet, Eski  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi” mağdurlarından biri. Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; 16 yıldır kentsel dönüşümle hak sahibi olduğu evin tapusunu almaya çalışan Şeremet, artık mağduriyetinin giderilmesini istiyor. 

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2004’te Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’ni başlattı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa kurduğu TOBAŞ şirketi tarafından hayata geçirilen projeyle, Ankara’daki gecekonduların temizlenmesi ve 628 konutun hak sahibine teslim edilmesi planlandı. Yapımı uzun yıllar süren konutlar için, 2012’de çekiliş yapıldı. 

Gökçek, çekiliş sırasında vatandaşlara “Bodrum kattan daire çıkanlara başka evler vereceğiz” sözü verse de bu söz unutuldu. Çekilişte bodrum katı çıkan ve o zaman Gökçek’in sözü sebebiyle tapusunu almayı kabul etmeyen Şeremet, 2012’de gazetemiz Cumhuriyet’te yaptığı açıklamada, dönemin belediye başkanı Gökçek’e “Verdiğiniz söz için daha ne kadar bekleyeceğiz?” diyerek seslendi.  

Şeremet’in gazetemiz aracılığıyla yaptığı bu sesleniş üzerinden 8 yıl geçti fakat sorunu hâlâ çözülmedi. Bodrum kattaki evinin anahtarını ancak geçen yıl alabilen Şeremet, anahtarını aldığından bu yana tapusunu almak ve evini satmak için kurumlar arasında mekik dokuyor.

Belediye yetkilileriyle görüşen Şeremet, TOBAŞ’a yönlendiriliyor. TOBAŞ ise Şeremet’i TOKİ’ye yolluyor. Kurumlar arasında dolaşan Şeremet, durumunu “Evi satıp kurtulmak istiyoruz. 16 yıldır bununla uğraşıyoruz. Tapu için gittimizde, TOKİ’den de belediyeden de kiminle konuşsam bana haklı olduğumu söylüyorlar. Ama başka bir şey yok. Kimse tapuyu almam için bir çözüm üretmiyor” şeklinde açıkladı. 

Tapu konusunda ümidini kesen Şeremet, yetkililere bir kez daha seslenerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Vira İstanbul mağdurları seslerini duyurmak istiyor!


Geri Dön