29 / 03 / 2024

18-45 yaş arası iş arayanlara müjde! İŞKUR'dan 81 ilde istihdam fırsatı

18-45 yaş arası iş arayanlara müjde! İŞKUR'dan 81 ilde istihdam fırsatı

İŞKUR, Türkiye'nin 81 şehrinde kamu ve özel sektöre personel alımlarının sürdüğünü ilan etti. İş arayanların ilk başvuru yaptığı ve Türkiye'de istihdam edilmek isteyen vatandaşlara aracılık yapan İŞKUR için farklı pozisyonlarda iş olanakları sunulacak.



İŞKUR'un resmi internet sitesi üstünden kamu ve özel sektöre, hastanelere temizlikçi, güvenlikçi, hemşire, garson, gibi türlü alanlarda iş ilanları yayımlamaya devam ettiği söylendi. İş arayanların İŞKUR'a kayıt olma ve iş başvurusunda bulunma aşaması ise bihayli kolay ve süratli olduğu söylendi.

İŞKUR'A KAYDOLMA ADIMLARI

İŞKUR'a kayıt olmak isteyenlerin, resmi internet sitesine girerek kayıt formunu tam ve doğru bilgileri vermeleri gerektiği söylendi. Kayıt işlemi bittikten sonra, site içerisinde yer alan arama sekmesi vasıtası ile uygun iş ilanlarının araştırması yapılabileceği ve başvuruların gerçekleştirilebileceği bilgisi verildi.

18-45 yaş arası iş arayanlara müjde! İŞKUR dan 81 ilde istihdam fırsatı

İŞKUR üstünden iş başvurusu yapmak isteyen vatandaşların, İŞKUR'un internet sitesine girerek "Meslek" ibaresini içeren bölüme başvurmak istedikleri meslek grubunu belirtmeleri ve arkasından çıkan ilanlar içinden kendilerine en uygun olanı seçerek başvuru yapmaları gerektiği söylendi.

İŞKUR aracılığı ile yayınlanan duyurulara başvuruyapmak isteyen vatandaşlardan genel olarak T.C. vatandaşı olmaları ve 18 yaşını bitirmiş olmaları koşulu arandığı söylendi. Ayrıca, kamu haklarından mahrum olmamaları ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı elde etmemeleri gerektiği ifade edildi. Engelli vatandaşların ise engellilik durumlarını belgelendiren sağlık kurulu raporunu sunmaları gerektiği ifade edildi.

18-45 yaş arası iş arayanlara müjde! İŞKUR'dan 81 ilde istihdam fırsatı


Geri Dön