29 / 03 / 2024

18 soruda Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap projesi!

18 soruda Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap projesi!

Firma: Emlak Konut GYO

Proje: Başakşehir Evleri 2. Etap

Emlak Konut GYO Başakşehir Konutları için kura çekimi 30 Eylül'de gerçekleşecek. Toplamda 250 konutun yer aldığı projede son başvurular 28 Eylül'de kabul edilecek. İşte 18 soruda Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap projesi...



1 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap projesi kim tarafından yapılıyor? 

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap projesi, EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Genel Müdürlüğünce inşa edilecek. 


2 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap projesi nerede yer alıyor?

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap projesi İstanbul ili Başakşehir ilçesi Kayabaşı mevkiinde yer alıyor. 


3 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta kaç konut bulunuyor?

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta 250 adet konut bulunuyor.


4 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap konutlarında daire tipleri neler?

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap konutlarında daire tipleri 2+1, 3+1 ve 4+1'lerden meydana geliyor. 


5 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap konutlarında dairelerin dağılımı nasıl?

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap konutlarında 102  adet 2+1, 106 adet 3+1 ve 42 adet 4+1 bulunuyor.


6 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap projesinde satışlar nasıl gerçekleşecek?

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap projesinde satışlar kura çekilişi ile gerçekleşecek. 


7 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap projesinde kura çekimi ne zaman?

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap projesinde kura çekimi 30 Eylül'de yapılacak. 


8 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap konutlarında daire alanları kaç metrekare?

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap konutlarında 117,46 - 147,92 metrekare arasında 2+1 daireler, 139,39 - 185,34 metrekare arasında 3+1 daireler, 170,12 - 191,48 metrekare arasında 4+1 daireler yer alıyor.


9 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta daire fiyatları ne kadar?

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta daire fiyatları  2+1'lerde 437 bin TL ile 608 bin TL arasında, 3+1'lerde 482 bin TL ile 793 bin TL arasında ve 4+1'lerde 614 bin TL ile 687 bin TL arasında değişiyor. 


10 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta başvuru şartları neler?

a) Başvuru yapan kişi T.C. Vatandaşı olmalıdır.

b) Kişi 18. yaşını doldurmuş olmalıdır.

c) Kişi kendi adına ancak bir başvuru yapabilir.

d) Tüzel Kişilikler (Şirket, dernek, vakıf, vb. ) başvuru yapamayacaktır. Başvuru yapmış olması halinde ise kuraya dahil edilmeyecektir.

e) Başvuruda bulunan kişilerin, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.den gayrimenkul satın almamış (sözleşme devri yapanlar ve sözleşme devri ile daire sahibi olanlar satın almış kabul edilecektir.) olmaları şartları aranacaktır.


11 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta özel durum grubu başvuru şartları neler?

a) Özel durumdan sadece, Şehit eşleri ve yetimleri, Gaziler ve Engelliler (engellilik oranı en az %70 olmalıdır.) başvuru yapabilirler.

b) Başvuru yapan kişi T.C. Vatandaşı olmalıdır.

c) Kişi 18. yaşını doldurmuş olmalıdır. Şehit eş ve yetimlerinden 18. yaşını doldurmuş olma şartı aranmayacaktır. 

d) Kişi; kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapabilir.

e) Tüzel Kişilikler (Şirket, dernek, vakıf, vb. ) başvuru yapamayacaktır. Başvuru yapmış olması halinde ise kuraya dahil edilmeyecektir.

f) Başvuruda bulunan kişilerin, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.den gayrimenkul satın almamış (sözleşme devri yapanlar ve sözleşme devri ile daire sahibi olanlar satın almış kabul edilecektir.) olmaları şartları aranacaktır. 


12 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta başvuru bedeli ne kadar?

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta başvuru bedeli için istekliler 3.000.-(üçbin) TL’yi, temin etmiş oldukları müşteri numarasını da mutlaka belirterek T. Vakıflar Bankası A.Ş.nin herhangi bir şubesine elden yatırması gerekiyor. 


13  Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta başvurular online olarak yapılabiliyor mu?

Evet, Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta başvurular en geç 28 Eylül 2015 tarihi saat 17:30'a kadar online internet sitesinden yapılabiliyor. 


14 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etap ödeme koşulları nasıl?

- 2+1 konutlar için 60 bin TL peşinat, konut tesliminde 60 bin TL ara ödeme,

- 3+1 konutlar için 70 bin TL peşinat, konut tesliminde 70 bin TL ara ödeme,

- 4+1 konutlar için 80 bin TL peşinat, konut tesliminde 80 binTL ara ödeme alınacak.


15 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta peşin ve ara ödeme yapıldıktan sonra kalan tutar nasıl ödenecek?

Kalan tutara Alıcının tercihine göre 2 şekilde yapılıyor.


-TÜFE’li Satış: 120 ay vade yapılacak olup, bakiyeye her altı ayda bir (her senenin 1. ve 7. Ayında) Tüketici Fiyat Endeksi oranı uygulanacak. Taksit ödemeleri konut tesliminde başlatılacak olup, TÜFE artışları satış tarihinden itibaren yapılacaktır. (Ara ödemeler için de TÜFE uygulanacak.)


-Sabit Faizli Satış: Aylık  yüzde 0,50 faiz oranı ile 120 ay vade yapılacak olup, taksit ödemeleri satış tarihinden itibaren başlatılacak.


16 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta başvuru ve katılım işlemleri nasıl yapılıyor?

Kura başvurusu yapabilmek için en geç 28.09.2015 tarih, saat 17.30’a kadar

http://online.emlakkonut.com.tr/KuraBasvuru.aspx?KURA=BE2 internet adresindeki formun doldurulması ve kura başvuru bedellerinin yatırılması gerekmektedir.



Başvuru işlemlerinde izlenecek adımlar ve dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir;


- http://online.emlakkonut.com.tr/KuraBasvuru.aspx?KURA=BE2 internet adresindeki form, başvuru yapan tarafından eksiksiz doldurulmalıdır.

- Başvuru grubu ve Daire Tipi bu esnada belirlenecektir.

- Form doldurulurken, başvuru yapanlardan kendi adlarına banka hesap bilgilerini (IBAN) girmeleri istenecektir. Bu bilgi, kurada kişiye herhangi bir konut isabet etmemesi durumunda kura bedeli iadesinin yapılabilmesi için alınacaktır.

- Formdaki onay kutucukları, başvuru yapanlar tarafından işaretlenmelidir.

- Tüm bilgiler girildikten sonra, Formdaki “Gönder” butonuna (buton aktif olmadıysa bilgilerde eksiklik vardır) basılmalıdır.

- Sonrasında girilen cep telefonu numarasına bir onay kodu sistem tarafından gönderilecek olup, formda açılan alana bu onay kodu girilmelidir.

- Onay kodu girildikten sonra “Onayla” butonu aktif hale gelecektir.

- “Onayla” butonuna basıldıktan sonra, sistem başvuru yapan kişiye bir müşteri numarası üretecektir. Bu numara ekranda görüneceği gibi cep telefonuna da gönderilecektir.

- Bu şekilde ekran üzerinde yapılacak işlemler tamamlanmış olacaktır. Ancak, başvuru bedelleri yatırılmadan alınan başvuruların geçerliliği olmayacaktır.

- Kura Başvuru Bedeli olarak; istekliler 3.000.-(üçbin) TL’yi, temin etmiş oldukları müşteri numarasını da mutlaka belirterek T. Vakıflar Bankası A.Ş.nin herhangi bir şubesine elden yatırması gerekmektedir.

- Başvuru bedelinin şahsen şubeye yapılmasına ve dekonta yazılan müşteri numarası ile http://online.emlakkonut.com.tr/KuraBasvuru.aspx?KURA=BE2 internet adresinden temin edilen müşteri numarasının aynı olmasına özen gösterilmelidir.

- İnternet üzerinden yapılan EFT (Vakıfbank Iban No. TR 5800 0150 0158 0072 9588 4841 açıklama kısmına mutlaka müşteri numarası yazılmalıdır) veya havale (Vakıfbank Hesap no. 00***********4841 açıklama kısmına mutlaka müşteri numarası yazılmalıdır) işlemlerinde yapılan hatalardan ya da banka çalışanları tarafından yapılan hatalardan dolayı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. sorumlu olmayacaktır. 


17  Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta kura çekiliş açıklamaları ve sonrasında yapılacak işlemler neler?

- Başvuruda bulunanların, konut satın alma hakkı ile hangi konuta sahip olacağının belirlenmesi için 30.09.2015 tarihinde (çekilişin yapılacağı yer daha sonra açıklanacaktır) Noter huzurunda kura çekilecektir.

- Kura çekilişi başvuru grubu ve daire tipine göre yapılacaktır. Söz konusu kura ile konut satın alma hakkının belirleneceği gibi aynı zamanda hak sahibinin satın alacağı konutta belirlenecektir.

- İlan edilen yer ve tarihte, başvuru sahiplerinin olup olmamasına bakılmaksızın kura çekilişi yapılacaktır.

- Kura çekilerek konut satın alma hakkı kazanan talihliler, ilan edilecek süreler içerisinde kurada almaya hak kazandığı konuta ilişkin, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacak ve peşinatı yatıracaktır. Talihli, satıcı tarafın verilen süre içerisinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamadığı, kura sonucu almaya hak kazandığı konuta ilişkin peşinatı yatırmadığı ve/veya satıcı tarafından istenen belgeleri ibraz etmediği takdirde konut satın alma hakkını kaybedecektir.

- Kurada daire tiplerine, konut sayısına ve başvuru sayısına göre yeteri kadar yedek alıcı çekilişi yapılacaktır. Asıl alıcılara verilen süre dolduktan sonra kalan konutlar arasından kura aşamasında belirlenen yedeklik sırasına göre Yedek alıcılara konut seçimi yaptırılacaktır.

- Kurada adına konut isabet etmeyen alıcıların başvuru bedelleri –hesap bilgilerinde herhangi bir yanlışlık yok ise- kura tarihinden itibaren en geç 1 ay içerisinde iade edilecektir. Yedek alıcıların başvuru bedellerinin iadesi (konut kalmaması durumunda), asıl alıcıların verilecek sürelerin bitiminden sonra en geç 1 ay içerinde yapılacaktır. 


18 Emlak Konut Başakşehir Evleri 2.etapta kura sonucu adına konut çıkan talihlilerden istenecek belgeler neler?

a) Nüfus cüzdanı (tüm gruplar için)

b) 3 adet vesikalık fotoğraf (tüm gruplar için)

c) Şehit eşleri ve yetimlerinden, Gazilerden özel kimlik belgeleri veya ilgili kurumdan alınacak olan belge.

d) En az %70 Engelli vatandaşlardan, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

tarafından verilen kimlik kartı veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış heyet raporu.

e) Engel Durumu zihinsel olan vatandaşların mahkeme kararı ile atanan vasileriyle

sözleşme imzalanabilmektedir. Mahkeme kararında, “adına Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalama” hususu belirtilmiş olmalıdır.

f) 65 yaş üstü alıcılardan, sözleşme imzalayacağı gün tarihli sağlık kuruluşlarından temin edilecek sağlık raporu.

g) Okumu yazması olmayan alıcılar sözleşme imzalamayan beraberinden en az 2 şahitle (okuma yazması olan, T.C. vatandaş, 65 yaş altı ve akrabası olmayan) gelmesi gerekir.

Şahitlerin yanında Nüfus cüzdanları olmalıdır.

h) Vekaleten işlem yapılması durumunda, imza sahibinin Noterden Düzenleme

Şeklinde (Fotoğraflı) vekaletname ile sözleşme imzalama yetkisine sahip olması

gerekmektedir.


Bilgilendirme formu için tıklayın

Ödeme şartları ve fiyat aralığı için tıklayın


Ezgi Delibeyoğlu/Emlakkulisi.com



projeye sor



Geri Dön