25 / 04 / 2024

18 yaş üstü için başvuru yapana PTT'den 1250 TL! Aile Destek Ödemeleri için başvuru yöntemi!

18 yaş üstü için başvuru yapana PTT'den 1250 TL! Aile Destek Ödemeleri için başvuru yöntemi!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla veya e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen Aile Destek Ödemesi başvuruları, 850-1250 TL aralığında ödemeleri kapsamaktadır. Henüz başvuruda bulunmayan aileler, nasıl başvuru yapacakları konusunda bilgi aramaktadırlar. İşte, detaylar...



Aile destek ödemesi hakkında merak edilen detaylar

Aile Destek Programı, Haziran 2022'den Mayıs 2023'e kadar geçerli olacak şekilde, ihtiyaç sahibi ailelere yardım sağlamak için kurulmuştur. Ailelerin hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır. Bu destek, en fazla 12 aylık bir süre boyunca devam edecektir.

Aile Destek Programı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere ödenecek yardım tutarları şu şekilde belirlenmiştir:

  • 450 TL ve altında olan ailelere aylık 1.250 TL destek ödemesi yapılacaktır.
  • 450 TL ile 911,15 TL arasında olan ailelere aylık 1.100 TL destek ödemesi yapılacaktır.
  • 911,15 TL ile 1372,30 TL arasında olan ailelere aylık 950 TL destek ödemesi yapılacaktır.
  • 1372,30 TL ile 1833,45 TL arasında olan ailelere aylık 850 TL destek ödemesi yapılacaktır.

Aile Destek Programı başvuruları, ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ya da e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

Aile Destek Programı kapsamında yapılan destek ödemeleri, 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi olan Haziran 2023 ayı için bu dönemin ödemesi olarak yapılacak ve takip eden temmuz ayı ile birlikte sona erecektir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön