19 / 04 / 2024

19 milyonu çıktı, geriye sadece 2 milyon Bitcoin kaldı!

19 milyonu çıktı, geriye sadece 2 milyon Bitcoin kaldı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, dolaşımdaki toplam Bitcoin sayısı 21 milyona çıktığında söz konusu madencilik faaliyeti de sona ermiş olacak. İşte yatırımcıların merak ettiği o konunun detayları...



Anadolu Ajansı muhabirinin derlediği verilere göre, kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin'in ortaya çıktığı tarih olan 3 Ocak 2009 tarihinde dolaşımdaki Bitcoin sayısı 50 iken, resmi olarak açıklanan verilere göre, söz konusu bu sayı günümüze kadar sürekli arttı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, dolaşımdaki Bitcoin sayısının artması, Bitcoin madenciliği ile sağlanıyor. Madenciliğe özel tasarlanmış olan cihazlarını sistemin kullanımına sunan madenciler, bu yöntemle son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin üretimi yapıyor.

19 milyonu çıktı, geriye sadece 2 milyon Bitcoin kaldı!

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu cihazların işlem gücü kullanılarak kritpto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin bloklarının doğrulanması ve blok zincire eklenmesi süreciyle Bitcoin madenciliği şeklinde belirtiliyolar. Bunun karşılığında ise son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin ağı, sistemin işlemesini sağlamak ve teşvik için madencilere blok başına ödüller de sunuyor. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, bu yılın Nisan ayı  itibarıyle, madenciliği tamamlanmış Bitcoin sayısı 19 milyona gelirken, blok sayısı da 730 bini geçti.

Thodex yolsuzluğuyla milyar dolarlık vurgun yapan Mehmet Fatih Özer'den son haber

Ruslar İstanbul'a akın etti! Nakit, altın ve kripto ile gayrimenkul alıyorlar!

Bitcoin'de o seviye kırıldı! 47 bin dolara yükseldi! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön