16 / 04 / 2024

Thodex yolsuzluğuyla milyar dolarlık vurgun yapan Mehmet Fatih Özer'den son haber

Thodex yolsuzluğuyla milyar dolarlık vurgun yapan Mehmet Fatih Özer'den son haber

Türkiye'nin en büyük kripto para yolsuzluğuna imza atan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, olay patladıktan sonra sırra kadem bastı. Özer'in son olarak Arnavutluk'ta olduğu ve peşine özel ekipler gönderildiği açıklandı ancak Özer'den hala bir haber yok!



Cumhuriyet tarihinin en büyük kripto para vurgununa imza atan Faruk Fatih Özer'den hala haber yok ama Özer'in imza attığı yolsuzluk dosyası hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Yatırımcılarını 2 milyar dolar dolandırdığı iddia edilen kripto para borsası Thodex’e yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kapsamında açılan dava, Anadolu Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. İddianamede, 21 şüpheli hakkında toplam 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası istendi. 

İddianamede, şüphelilere ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ‘örgüte üye olma’, ‘bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’, ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlamaları yöneltildi.

DOSYADA 2 BİN 2027 KİŞİ MAĞDUR OLARAK YER ALDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Faruk Fatih Özer’in Thodex kripto para uygulaması üzerinden müşterileri dolandırıp Arnavutluk’a kaçması üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan 268 sayfalık iddianamede aralarında Faruk Fatih Özer ile ağabey Güven Özer ve abla Serap Özer’in de bulunduğu 21 kişi ‘şüpheli’, 2027 kişi ise ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı.

Thodex yolsuzluğuyla milyar dolarlık vurgun yapan Mehmet Fatih Özer den son haber


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön