19 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü için özel beton!

1915 Çanakkale Köprüsü için özel beton!

Akçansa 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yalnızca çözüm ortağı değil aynı zamanda özel ürünleriyle AR-Ge kapsamında değişiklikler oluşturuyor.



Tüm sektörleri olduğu gibi Kovid-19 salgını inşaat sektörünü de etkisi altına aldı. 2020 yılı inşaat sektörü için sınavlarla doluydu.

Fortune Türkiye'den Elif Erman'ın haberine göre; inşaat sektörü Kovid-19 salgını sebebiyle 2020'yi sektörel iniş ve çıkışlarla tamamladı. 

Türkçimento verilerine göre; 2020'de çimento üretiminde geçen seneye oranla yüzde 26.9 oranında bir yükselik gerçekleşti. Hatta Aralık'ta çimento üretim ve iç satış rakamlarında, 2019'un Aralık ayına kıyasla, yüzde 50 oranında artış kaydedildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü için özel beton!

İç pazarın koronavirüs salgını kapsamında uygulanan kapanma kararları sebebiyle daralma gösterdiği süreçte özellikle ihracata yönelerek rekorlara imza attıklarına dikkat çeken Akçansa Genel Müdürü M. Zeki Kanadıkırık, bu sırada Ar-Ge çalışmalarının da hız kesmeden sürdüğünü, pazarın ve tedarikçisi oldukları mega projelerin gereksinimi olan özel ürünleri ve hizmetleri geliştirmeye yoğunlaştıklarına vurgu yaptı. Bu çalışmaların etkisini sene sonundaki verilerde de açık şekilde görebildiklerini dile getiren Kanadıkırık, 2020 yılı satış gelirlerinin 2019'a göre yüzde 8 oranında artış gösterdiğini ve 1 milyar 967 milyın Türk Lirası şeklinde olduğunu belirtti. 

1915 Çanakkale Köprüsü'ne özel çimento

Kuşkusuz söylenebilir ki Akçansa'nın ve Kanadıkırık'ın güündeminde yer alan en önemli konu başlıklarından birisi Türkiye tarihindeki ehn büyük otoyol projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü oldu. 

1915 Çanakkale Köprüsü için özel beton!

Çanakkale Boğazı'nın ge.,ş süresini 6 dakikaya düşürerek hem bölgenin hem de ülkenin ekonomisine büyük katkı sunması öngörülen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Akçansa yalnızca çözüm ortağı değil. Akçansa, projede aynı zamanda özel ürünleriyle de Ar-Ge kapsamında farklılıklar oluşturuyor.

Proje özelinde sürdürülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan M. Zeki Kanadıkırık, "Son yıllarda farklı talep ve ihtiyaçlara özel olarak geliştirdiğimiz ürünlerle çok büyük önemli projelerde çözüm ortağı olarak adımızı yazdırdık" diye konuştu.

Daha önce İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü için, Betonsa markasıyla 100+ Beton geliştirdiklerine dikkat çeken Kanadıkırık, "1915 Çanakkale Köprüsü için de Çanakkale fabrikamızda özel olarak üretilen düşük alkali çimento ile ütetilen '1803 Beton'u geliştirdik" dedi. 

1915 Çanakkale Köprüsü için özel beton!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün, gelecek nesillere dayanıklı bir miras bırakırken, inovatif ürün alışmaları ve sıfır hatalı proje yönetimiyle dünyaya örnek bir proje olduğunu vurgulayan Kanadıkırık, "Böyle dünya literatürüne geçen projelerde imzamızın olması bize büyük gurur yaşatıyor" açıklamasında bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Geri Dön