18 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü istihdama katkı sağlayacak! 

1915 Çanakkale Köprüsü istihdama katkı sağlayacak! 

1915 Çanakkale Köprüsü projesi hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmellik Merkezi ve Dünya KÖİ Uzmanları Birliği Orta Asya Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın dev projenin istihdama katkıda bulunacağını dile getirdi. 



 İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmellik Merkezi (PPPCOE) ve Dünya KÖİ Uzmanları Birliği (WAPPP) Orta Asya Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, Türkiye'de hayata geçen önemli projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kamu özel sektör işbirliği (KÖİ) modeli son senelerde altyapıların inşası, mevcut planların yenilenmesi veya genişletilmesi için başvurulan önemli araçlardan birisi haline geldi. Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve İstanbul-İzmir Otoyolu Türkiye’de son dönemde bu modelle hayata geçirilen büyük yatırımlar arasında yer aldı. Yoğunluklu istihdam oluşturmaları ve ekonomik kalkınmayı tetiklemiş olmaları, söz konusu projelerin dikkati çeken önemli özellikleri arasında bulunuyor. 

Yatırımlar sayesinde ekonominin canlandığını, turizm ve sanayi gibi Türkiye'nin önemli sektörlerine destek olunduğunu söyleyen Aydın şu açıklamalarda bulundu:

“Marmara bölgesinin tamamını büyük bir halka olacak şekilde çevreleyen yatırımların sonuncusu ise yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü olacak. Böylece Türkiye’nin üretim merkezi ve ihracata açılan kapısı konumundaki Marmara Bölgesi lojistik olarak tam anlamıyla birbirine bağlanacak. Tüm bu olumlu gelişmelere ek olarak projelerin istihdam yaratmalarına da ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Bu yatırımlar gerek bölgesel kalkınmayı gerek ekonomik gelişmeyi tetiklerken, binlerce kişiye de istihdam imkânı doğuruyor. Mühendislerden bakım-onarım çalışanlarına kadar çok geniş bir yelpazede on binlerce kişi bahsi geçen yatırımlarda istihdam edilirken, projelerin kalifiye, yetişmiş, mühendis ve teknik insan kaynağına iş imkânı açılması sağlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü istihdama katkı sağlayacak! 

1915 Çanakkale Köprüsü istihdamı canlandıracak 

Tamamlandığında dünyanın en geniş orta açıklıklı asma köprüsünü Türkiye’ye kazandıracak ve 18 Mart 2022’de hizmete girmesi hedeflenen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nde ortalama 5 bin personel görev alıyor. 

İşletmeye açılması ile Trakya ve Batı Anadolu’daki sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerine hız kazandıracak projenin özellikle Çanakkale ve çevre kentler başta olmak üzere, yerel istihdam açısından önemli fayda sağlaması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!


Geri Dön