26 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nde geri sayım başladı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde geri sayım başladı!

Çanakkale Boğazı’nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk defa birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde artık sona gelindi. Simgelerin köprsünün ekonomiye yılda 223 milyarlık katlı sağlaması planlanıyor.



Çanakkale Boğazı’nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk defa birbirine bağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde artık sona gelindi. Posta Gazetesi'nden Banu Şen'in haberine göre; Limak, Yapı Merkezi ile Güney Koreli DL E-C ve SK Ecoplant konsorsiyumu tarafından hayata geçirilen köprünün Şubat ayında trafiğe açılması hedefleniyor. Projenin finansman aşamasında uluslararası bir firma tarafından hazırlanan ekonomik etki raporuna göre, projenin etki alanındaki bölgeye sağlayacağı ekonomik katkı 14.5 milyar Euro'dan (yaklaşık 223 milyar TL) fazla olarak belirlendi. 

1915 Çanakkale Köprüsü nde geri sayım başladı!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi İcra Kurulu Üyeleri Reşit Yıldız, Ömer Güzel ve Ebrunur Kapucu Yıldız, köprünün 318 metrelik zirvesine çıkarak son çalışmaları yerinde inceledi ve köprüyle ilgili bilgileri paylaştı. 18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, pek çok simgenin ve ilkin sahibi. Tasarımındaki inceliklerle de dünyada ilk olmak için aday konumda.


Geri Dön