25 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü ticarete can verecek!

1915 Çanakkale Köprüsü ticarete can verecek!

Bursa'da metro hattı temel atma töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Avrasya ve Afrika coğrafyasının ticari kavşağı olacağını dile getirdi. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa'da inşa edilecek metro hattının temel atma törenine katıldı.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de son yıllarda ulaşım anlamında önemli işlere imza atıldığını söyleyen Karaismailoğlu, "Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Havalimanı gibi dev projeleri hayata geçirerek Bursa'mızı da içine alan Marmara ringini oluşturduk. 1915 Çanakkale Köprüsü'nü de 18 Mart 2022'de açarak bölgemizi yükselen Avrasya ve Afrika coğrafyasının ticari kavşak noktası haline getirmiş olacağız" dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü ticarete can verecek!

Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine ilerlediğini belirten Karaismailoğlu, şunları söyledi: 

"Kurduğumuz eksiksiz ulaşım ve haberleşme altyapısı en önemli dayanağımız olacaktır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak insan, yük ve data ulaştırmada, hedef odaklı bir altyapı kurulması için çalışmalarımızın odağını, lojistik, mobilite ve dijitalleşme olarak belirledik. Ulaşım ve Lojistik Master Planımız ve 2023 Stratejik Planımız doğrultusunda inşa ettiğimiz ulaştırma ağları ile bölgemizde bir lojistik süper güç haline geldik. Bölgemizde ve ülke sathında, iş dünyamıza ve insanımıza hareket kabiliyeti sağladık. Uzakları yakın ettik. Kara, hava, deniz ve demir yollarımızı hızlı, konforlu ve güvenli hale getirdik. Hem ulaştırmada hem de haberleşmede tüm süreçlerde dijitalleşme atağı başlatarak, her anlamda dünyayla senkronize hale geldik. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Havalimanı gibi dev projeleri hayata geçirerek Bursa'mızı da içine alan Marmara ringini oluşturduk. 1915 Çanakkale Köprüsü'nü de 18 Mart 2022'de açarak bölgemizi yükselen Avrasya ve Afrika coğrafyasının ticari kavşak noktası haline getirmiş olacağız."

Dev yatırımlara '1915 Çanakkale Köprüsü' vizesi!


Geri Dön