24 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yeni detayları ortaya çıktı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yeni detayları ortaya çıktı!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çanakkalelilerin merakla beklediği projede ilk detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. 



Çanakkale'nın Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 87 tabliyeden 33'ünün montaj işlemleri sona erdi. Sabah'ta yer alan habere göre; Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen proje için Asya yakasında bulunan Lapseki Şekerkaya ile Avrupa yakasında yer alan Gelibolu Sütlüce mevkilerindeki şantiyelerde 649'u mühendis 5 bin kişiyle yoğun bir çalışma yürütülüyor. Her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğundaki mega tabliye bloklarının bir bölümünün yerlerine monte edilmesiyle köprünün geçiş yolu da belli olmaya başladı. 

Çalışmalar boyunca bazı günlerde Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapalı tutulacak. Diğer günlerde ise belirlenen bölgelerde gemi trafiği tek yönlü devam edecek. 

1915 Çanakkale Köprüsü nün yeni detayları ortaya çıktı!

4 BİN 608 METRE

Tabliyenin her iki tarafında inşa edilecek yürüme yolları, bakım onarım için kullanılacak. Köprünün, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümüne rastlayan 18 Mart 2022'de açılması planlanıyor. Çanakkale Boğazı'nın ilk asma köprüsünün uzunluğu 4 bin 608 metreye ulaşacak. 

Detaylar belirginleşmeye başladı

Köprünün kule bağlantıları ve unsurları, Türk bayrağına atfen kırmızı ve beyaz renklerde olacak. Her iki yakada kulelerin üst kısmı, Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşı'nda namluya sürdüğü top mermisini temsil edecek şekilde inşa edilecek. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde yol göründü!


Geri Dön