26 / 04 / 2024

1942 yılında Devlet İnşaat Ofisi kurulacakmış!

1942 yılında Devlet İnşaat Ofisi kurulacakmış!

1942 yılında Vatan Gazetesi'nde yer alan haberde inşaat malzemesi bulmada sıkıntı çekiliyormuş. Devlet resmi ve gayri resmi inşaatlara, inşaat malzemesi tedarik etmek için Devlet İnşaat Ofisi'ni kuracakmış.



Devlet İnşaat Ofisi kuruluyor.


Yeni Ofis, inşaat için malzeme tedarik edecek.

Mütedavil sermaye ile çalışacak olan yeni ofisin İktisat Vekaleti'ne bağlı bulunması muhtemel.

1942 yılında Devlet İnşaat Ofisi kurulacakmış!

Ankara, 12 (Telefonla)- Gerek resmi, gerek hususi inşaata malzeme bulma meselesi gün geçtikçe müşkülleşmiş, bu müşkülatın da münferit teşebbüslerle temin edilemeyeceği hükümet tarafından anlaşılmış olduğundan memleketin mühren inşaatını karşılayacak çok mühim bir teşebbüse geçilmiştir. Bu teşebbüs, resmi ve hususi inşaata her nevi malzemeyi temin etmekle tavzif edilecek bir ofistir. Henüz ofisin teşkilatı ve hangi vekalete raptedileceği meselesi işe uğraşmakta olan hükümet, kurulacak bu ofisin  hükmü şahsiyeti haiz ve mütedavi sermayeli olmasını prensip itibariyle kabul etmiştir. Tahmin edildiğine göre, inşaat mevsiminin başlamak üzere olması, bu ofisin süratle kurulması etrafında ki mesai hızlaştırmıştır.


Şimdiki ismi Devlet İnşaat Malzemesi Tedarik ve Tevzi Ofisi olan bu teşkilat çok muhtemel olarak İktisat Vekaleti'ne bağlanacaktır. 


Vatan Gazetesi 13 Mart 1942


Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön