26 / 04 / 2024

1961 yılında İETT ve Sular İdaresi tek genel müdürlük olacakmış!

1961 yılında İETT ve Sular İdaresi tek genel müdürlük olacakmış!

1961 yılında, Belediye bütçede tasarruflar sağlamak üzere bağlı kurumların durumlarını tespit etmiş. İki ayrı genel müdürlük halinde çalışan İETT ve Sular İdaresi'nin birleştirilmesi için çalışmalar yapmışlar.



İ.E.T.T ve Sular İdaresi tek genel müdürlük olacak


Belediye bütçede tasarruflar sağlamak üzere Belediye'ye bağlı müesseselerin durumlarını tespit etmiştir. İki ayrı genel müdürlük halinde çalışan İETT ile Sular İdaresi'ni tek genel müdürlük halinde birleştirilmesi için etütler yapmaktadır.


  Birleştirilme tahakkuk ettiği takdirde İdare, asgari yılda 30 milyon lira tasarruf sağlamış olacaktır. Bu durum memurlar arasındaki işlerin birleştirilmesiyle tahakkuk ettirilecektir. Birleştirilecek işler, sayaç okuma memurları, idare, ambar, müdür gibi bölümlerde olacaktır. Mesela bir sayaç memuru hem elektriği, hem havagazanı ve hemde su saatini okuyup üç kişinin yaptığı işi tek kişi olarak ifa edecektir.

  Diğer taraftan Belediye'nin hükümete İETT'den 90, Sular İdaresi'nden 30 ve Belediye'den de 110 milyon lira borcu bulunmaktadır. Bu borçların yeni çıkan kanuna göre tecil edilmesi ve taksitlerle alınması hakkındaki teklifi de dün hükümete göndermiştir. İstek kabul edildiği takdirde Belediye'ye borcunu beş yıl sonra ve 20 yıllık müsavi taksitlerle alacaklılarına tediye edecektir.


Akşam Gazetesi 1 Ocak 1961



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön