20 / 04 / 2024

Anadolu Sigorta Genel Müdürlük Binası sosyal alanlarla büyüyor!

Anadolu Sigorta Genel Müdürlük Binası sosyal alanlarla büyüyor!

Türk sigorta sektörünün köklü ve öncü kuruluşu Anadolu Sigorta, üç yıl önce taşındığı Kavacık’taki çevre dostu Genel Müdürlük binasını, çalışma ve sosyal alanlarıyla geliştirmeye devam ediyor.



Renovasyon çalışmaları kapsamında; modern mimari tasarım yaklaşımıyla gerçekleştirilen mekan örgütlenmeleri ile mevcut hizmet binasına ilave yaklaşık 4.000 m2’lik yeni ofis, arşiv ve sosyal alanlar oluşturuldu. İş sağlığı ve güvenliği kriterlerine uygun tasarlanan mekanlar, son teknoloji elektro-mekanik sistemlerle donatıldı. Ayrıca, dış bahçe mobilyası ve peyzaj mimarisi ile donatılmış 170 m2 büyüklüğündeki teras alanı da çalışanların sosyal alan olarak değerlendireceği bir mekâna dönüştürüldü.


Sigorta sektörünün öncü kuruluşu Anadolu Sigorta, Aralık 2013’ten itibaren kullandığı çevre dostu yeni Genel Müdürlük binasının ofis ve sosyal alanlarını çok daha verimli, güvenli ve keyifli hale getirmeye ve büyütmeye devam ediyor. Anadolu Sigorta, yaklaşık 900 çalışanının bulunduğu Kavacık’taki Genel Müdürlük binasındaki son düzenlemeleri tamamladı.


Yeni Genel Müdürlük binasında, dört ay süren tasarım, tadilat ve dekorasyon çalışmaları neticesinde çalışanlar ve iş ortaklarının da rahatlıkla kullanabileceği yeni iş ve yaşam alanları oluşturuldu. Yüksek ofis standartlarında (A+) tasarlanan mekanlar, hızlı ve aynı zamanda güvenli iletişim, ergonomi ve konfor şartlarını sağlayan son teknoloji elektro-mekanik sistemlerle donatıldı. Aydınlatma, iklimlendirme ve havalandırma gibi sistemler için, yeşil bina özelliğine uygun olarak, enerji tasarrufu sağlayacak doğa dostu akıllı otomasyon sistemleri tesis edildi. Ayrıca, ofis alanlarına komşu olan 170 m2 teras alanı dış bahçe mobilyası ve peyzaj donatılarıyla, çalışanların sosyal alan olarak değerlendireceği mekâna dönüştürüldü.


Son düzenlemelerle Kavacık'taki yeni ofis binasında iş saatlerinin verimli geçmesi için tüm fiziki gereklilikler yerine getirilirken, çalışanların mesai saatleri dışında da ofiste zaman geçirmekten keyif alacağı bir bina tasarlandı.


Çalışanların Tüm İhtiyaçları Bir Noktada Toplandı


Binadaki yeni düzenlemeler kapsamında son olarak kullanıma açılan ve toplam 4.000 m2 brüt alana sahip kat alanında, yaklaşık 2.000 m2 arşiv, 800 m2 ofis, 300 m2 ise toplantı odaları şeklinde mekan örgütlenmesi gerçekleştirildi. Kalan 900 m2’lik alan, ortak alanlar, fuaye ve sosyal alan olarak tasarlandı. Geliştirme kapsamında, daha önce İkitelli’de hizmet veren arşiv birimi de Kavacık’a taşınarak B2 katında hizmet vermeye başladı.


“İş Sağlığı ve Güvenliği” kapsamındaki tüm riskler göz önüne alınarak bu anlamda eksiksiz halde bir arşiv ve hazırlık ofisi hazırlanırken, çalışma alanları ergonomik açıdan modern halde ve çalışan sağlığı gözetilerek düşünüldü. Arşivin B2 katına taşınmasıyla daha önceden en erken bir gün olan evrak ulaşım hızı saatlere, çok acil durumlar için ise dakikalara indirilmiş oldu.


Herkes İçin Erişilebilir Bir Ofis


Anadolu Sigorta’nın yenilenen ofis alanlarında engelliler de unutulmadı. Engelli çalışanlar ve iş ortakları için ıslak mahaller ve rampalar yapılan katta, ayrıca dört adet altı kişilik toplantısı odası, iki adet 14 kişilik toplantı odası ve bir adet 45 kişilik eğitim salonu da bulunuyor. Ofis alanlarında olduğu gibi toplantı odalarında da tesis edilen ses, görüntü, aydınlatma ve iklimlendirme otomasyon sistemleri ile hedeflenen enerji tasarrufu sağlanmakla birlikte çalışanların bina teknolojisinden faydalanması ve iç mekân konfor koşullarının en üst seviyeye getirilmesi sağlandı.


Bina içerisinde tasarlanan sergi alanları Anadolu Sigorta’nın sosyal sorumluluk projesi olan “Bir Usta Bin Usta” çalışmalarına sergi olanağı tanırken, kütüphane alanları ise çalışanlara mesai saatleri dışında da keyifli zaman geçirme fırsatı veriyor.


Çok sayıda iş merkezinin bulunduğu bölgedeki en prestijli yapılar arasında yer alan Anadolu Sigorta Genel Müdürlük Binası, aynı zamanda çevre dostu yeşil bina olma özelliği de taşıyor.


2 Bodrum, Zemin ve 7 normal kat olmak üzere toplamda brüt 17.870 metrekare kapalı alana sahip olan Genel Müdürlük binasında ayrıca 4.500 metrekare kapalı otopark alanında yaklaşık 142 araçlık otopark alanı yer alıyor. Bina, ziyaretçiler için farklı boyut ve düzenlerde tasarlanmış bekleme ve görüşme alanları, iş ortaklarıyla buluşmaların gerçekleştirileceği toplantı odaları, kafeteryalar, sağlık-spor kompleksi, konferans salonları; eğitim salonu ve fuaye gibi çalışma alanları ile dikkat çekiyor.


5000’e yakın kontak noktası ile Türkiye’nin dört bir yanındaki milyonlarca müşterisine hizmet sunan Anadolu Sigorta, kurulduğu 1925 yılından itibaren sigorta sektörünün ve ekonominin gelişimine destek verirken, toplumun yaşam kalitesinin gelişimine de katkıda bulunuyor. “Kaybetmek Yok” ilkesiyle hareket eden Anadolu Sigorta, faaliyetlerini insana ve doğaya saygılı bir üretim anlayışı içinde, çağın ve teknolojinin gereklerini yerine getirerek sürdürmeye devam ediyor.


Geri Dön