19 / 04 / 2024

Çalık Yedaş'ın yeni genel müdürlük binası açıldı!

Çalık Yedaş'ın yeni genel müdürlük binası açıldı!

Beş yılda 500 milyon liralık yatırım yaparak Avrupa'nın en iyi elektrik dağıtım şirketi olma parolasıyla yola çıkan Çalık YEDAŞ'ın yeni genel müdürlük binasının açılışı yapıldı



Çalık Holding iştiraki Çalık YEDAŞ'ın yeni genel müdürlük binası, 29 Temmuz'da Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, bölge milletvekilleri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Çalık Enerji Genel Müdürü Osman Saim Dinç ve YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu'nun katıldığı törenle Samsun'un Atakum ilçesinde açıldı. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Holding iştirak şirketlerinden Çalık YEDAŞ'a yaptıkları altyapı ve teknoloji yatırımlarının artarak devam edeceğini ve Çalık YEDAŞ'ı Avrupa'nın en iyi elektrik dağıtım şirketi yapmayı hedeflediklerini belirtti. Samsun, Amasya, Çorum, Ordu ve Sinop'u kapsayan ve yaklaşık 1.6 milyon aboneye ve bölgede yaşayan 3 milyon kişiye elektrik dağıtımını gerçekleştiren Çalık YEDAŞ, artık Samsun'un Atakum ilçesinde inşa edilen yeni yönetim binasında hizmet verecek.

HEDEF AVRUPA LİDERLİĞİ
Her projesinde ülke ekonomisine, topluma, müşterilerine ve çalışanlarına katma değer üretecek bir yatırım anlayışıyla hareket etmeyi öncelikleri olarak gördüklerini belirten Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Yeni dönemde Çalık YEDAŞ'a; altyapı, teknoloji ve insan kaynağı anlamında yatırımlarımız artarak devam ediyor. Elektrik gibi en temel ihtiyaçlardan birinin karşılanmasını sadece ticari bir faaliyet olarak değil bölgenin kalkınmasında toplumsal bir araç olarak görüyoruz. Bu doğrultuda hizmet bölgelerimizde yaşayan değerli vatandaşlarımıza sunduğumuz ve sunacağımız hizmetleri her gün daha da ileri taşıyacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Hedefimiz, güçlü altyapısı ve teknolojisiyle, Çalık YEDAŞ'ı hizmet kalitesi anlamında Avrupa'nın en iyi elektrik dağıtım şirketi yapmaktır."

8 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu
Açılışı gerçekleştirilen yeni yönetim binası 6 bin metrekare kapalı ve 2 bin metrekare açık alana sahip. Bin 600'den fazla çalışana sahip olan Çalık YEDAŞ'ın Genel Müdürlük binasında ise 200'ün üzerinde personel görev yapacak. Hizmet kalitesini artırmaya yönelik birçok yenilik gerçekleştiren Çalık YEDAŞ, vezne sayısını 7 ay gibi kısa bir sürede 2'den 40'a çıkardı. Sadece 1 bölgede mevcut olan YEDAŞ tahsilat vezneleri yine bu dönemde 3 bölgede hizmet vermeye başladı. Çalık Holding bünyesine dahil olmasıyla SAP sisteminin devreye alındığı Çalık YEDAŞ'ta başlatılan CRM uygulaması ile 7 gün 24 saat Samsun, Amasya, Çorum, Ordu ve Sinop illerinde hizmet veren çağrı merkezi aracılığıyla tüm talep ve şikyetler elektronik ortama aktarılarak bir havuzda toplanıyor.
SABAH


Geri Dön