26 / 04 / 2024

1963 yılında yeni trafik düzeni olumlu karşılanmış!

1963 yılında yeni trafik düzeni olumlu karşılanmış!

1963 yılında İstanbul'da yeni bir trafik düzeni uygulanacakmış. Yeni trafik düzeni Beyoğlu, Beşiktaş ve Eminönü Meydanı'nda uygulanacakmış. Trafik istikametleriyle, birçok hususların şehirde ferahlık yaratacağı umulmuş.



1963 yılında yeni trafik düzeni olumlu karşılanmış!


YENİ TRAFİK DÜZENİ MÜSPET KARŞILANDI


Trafik Müdürlüğü'nde son durum gözden geçirildi. Galata Köprüsü'nün yükü artıyor.


9 Haziran Pazar günü tatbikine başlanacak şehrin yeni trafik istikametleri konusunda dün ilgililer Trafik Müdürlüğü'nde bir toplantı yaparak durumu gözden geçirmişlerdir.

  

  Yeni trafik istikametlerinde birçok hususların şehirde ferahlık yaratacağı umulmaktadır. Bu arada bir kaç nokta üzerinde yeniden durulmaktadır. Bunlardan biri Galata Köprüsü'nün yükünün


1963 yılında yeni trafik düzeni olumlu karşılanmış!


artmış olacağıdır. Perşembe Pazarı'ndan yük alan kamyon, kamyonet ve diğer vasıtaların Tersane Caddesi'ni takiben Galata tarafına geçmeyişleridir. Bu vasıtalar bu istikamette gidebilmeleri için Galata Köprüsü'nü geçmek zorunda kalacaklardır. Böylece köprünün gidiş ve dönüşte yükü artacaktır. Aynı vaziyette Eminönü Meydanı ve Sirkeci'de de trafiğin sıkışması muhtemel görülmektedir. 

  Diğer yandan mevcut nizam gereğince Galata Köprüsü'nden gündüzleri kamyon, kamyonet geçmesi yasak olduğuna göre, Tersane Caddesi'nden Galata istikametine gitmek isteyen vasıtaların durumunun ne olacağı anlaşılmamıştır. 

  Yine mesela Tarlabaşı civarından bir vasıtanın Karaköy'e inebilmesi için Şişhane yoluyla Atatürk Caddesi'ni takip edip İstanbul'a geçmesi ve buradan yol alarak Galata Köprüsü'nü geçmek suretiyle Karaköy ve Galata'ya ulaşması gerekmektedir. 

  Vilayet Trafik Komisyonu bu ve buna benzer hususlar üzerinde etütler yapmaktadır.


Akşam Gazetesi 6 Haziran 1963



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön