16 / 04 / 2024

1997 yılında İstanbul, ikinci bir tünele kavuşacakmış!

1997 yılında İstanbul, ikinci bir tünele kavuşacakmış!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi, tarihi Tünel'in benzerinin Taksim ile Kabataş arasına yapacakmış. 500 metrelik tünel, Anadolu Yakası'ndan Kabataş'a gelecek yolcuların Taksim'e kısa sürede ulaşmaları amacıyla yapılacakmış.



1997 yılında İstanbul, ikinci bir tünele kavuşacakmış!


İkinci tünel geliyor


Büyükşehir Belediyesi, Karaköy ile Galata arasındaki tünelin benzerini Taksim ile Kabataş arasına yapıyor. Tünel, 1998 ortasında hizmete girecek.


500 metre 

İstanbul, ikinci bir tünele daha kavuşuyor. Büyükşehir Belediyesi, Taksim ile Kabataş arasında 500 metrelik bir tünel yapacak. Tüp geçit veya 3. köprü ile Anadolu Yakası'ndan Kabataş'a gelecek yolcuların kısa sürede Taksim'e ulaşmaları amacıyla yapılacak olan tünel, 1998 yılının ortalarında hizmete girecek.


7 bin yolcu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi APK Daire Başkanı Temel Kotil, tünel girişinin Kabataş İskelesi'nden, çıkışı ise Taksim'deki Metro İstasyonu'nda olacağını söyledi. Saatte 7 bin yolcunun taşınacağı tünelin hizmete girmesiyle, Kabataş'tan Taksim'e gelen yolcu Metro ile 13. dakikada 4. Levent'e ulaşabilecek.


Otobüs garajı

Taksim ve Kabataş bölgelerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve daha hızlı ulaşım sağlamak amacıyla gerçekleştirilen tünelin yanısıra Kabataş'ta ayrıca otobüs terminali yapılacak. Tünel ihalesinin kısa bir süre içinde gerçekleştirileceği belirtildi.


Sabah 19 Ocak 1997



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön