25 / 04 / 2024

1999 yılında Sütlüce'deki evlerin fiyatı 3'e katlamış!

1999 yılında Sütlüce'deki evlerin fiyatı 3'e katlamış!

1999 yılında Sütlüce'de Kültür Merkezi inşaatı ile birlikte Sütlüce'nin kaderi değişmiş ve evlerin fiyatı 3'e katlamış. Haliç'in de temizlemesiyle mahallenin çehresi değişmeye başlamış. Müteahhitler bölgeye akın ediyormuş.



1999 yılında Sütlüce deki evlerin fiyatı 3 e katlamış!


Bu evler servet oldu


Kültür Merkezi inşaatı ile birlikte Sütlüce'deki evlerin fiyatı 3'e katladı. Bir çok eski evin yerine yeni apartmanlar yükselmeye başladı.


Halk, ''Merkez, bölgenin kaderini değiştirdi'' diyor


10 BİN ZİYARETÇİ


   YAPIMI Kültür Merkezi nedeniyle bölgeye müteahhitler akın ediyor. Daha düne kadar en ucuz kiralık ev satılık evlerin bulunduğu Sütlüce'de çok sayıda yeni apartman yükseliyor...


GÖZDE OLDU


    SÜTLÜCE Mahallesi Muhtarı Kazım Cengiz, ''Bölgemiz birden bire gözde oldu. Haliç'teki temizlik çalışması da mahallenin çehresini değiştirmeye başlamasına katkıda bulundu'' diyor.


HESAPLAR DEĞİŞTİ


    EV ve arsaların müteahhitlere yüzde 40 oranıyla kat karşılığı veren mülk sahipleri şimdi yapıların yüzde 60'ını talep ediyor. Bazı bölge sakinlerinin de ''değişime'' ayak uydurmak için binalarını baştan sona yenilediği gözleniyor. 


MAHALLENİN ŞANSI 


    YILLARDIR belediyeden yeterli düzeyde hizmet alamadıklarına dikkat çeken halk, ''Kültür Merkezi bizim için şans oldu. Burası İstanbul'un en çok talep gören bölgelerinden birisi haline gelecek'' hatırlatmasında bulunuyor.


Sabah 19 Nisan 1999



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön